Overskuelig guide: Alt du skal bruge, når du flytter hjemmefra

Uanset om skal flytte hjemmefra for første gang eller skal flytte til et nyt sted og indrette dig på ny, vil du med garanti skulle gøre dig et par indkøb eller to. Vi hjælper dig her med at holde fokus og undgå for mange spontane køb.

Huset vid Insjön

SOVEVÆRELSET:

Gå efter: Neutralt sengetøj
Det er en god idé at vælge to forskellige sengesæt, der er lavet af ren bomuld. Gå efter neutrale nuancer, som kan sammensættes på kryds og tværs med den øvrige indretning – og som praktisk nok kan vaskes sammen med andre tekstiler i neutrale nuancer. Samtidig vil du opleve, at det nedtonede sengetøj vil skabe en afbalanceret helhed i dit soveværelse. Du kan med fordel også overveje at købe et lækkert uldtæppe, for selvom det kan være dyrt at anskaffe, kan du både bruge det i soveværelset, i stuen og i haven på en varm sommerdag.

Undgå: Mange puder
Det kan være fristende at købe mange puder, fordi det både ser dekorativt og hyggeligt ud, når sengen er redt. Men får du mon altid styr på dyner og puder, inden du tager ud af døren om morgenen? Hvis du bor i en lille lejlighed, så overvej om puderne det meste af tiden vil komme til at optage plad på gulvet og rode mere, end de pynter.

Duboce Park Industrial Modern

BADEVÆRELSET:

Gå efter: To sæt håndklæder plus et ekstra
Hvis du har for mange håndklæder, betyder det bare ekstra vasketøj. Derfor bør du strengt taget kun have ét sæt pr. person i dit hjem – et badehåndklæde, et til hænderne og en lille vaskeklud. Sørg også for at have et ekstra sæt til dine gæster.

Undgå: Kridhvide håndklæder
Selv om de ser lækre og indbydende ud, når de er nye, bliver de hvide håndklæder hurtigt slidte og beskidte at se på. Det er derfor en klar fordel at starte ud med et sæt håndklæder i en mere neutral farve som for eksempel grå. Ligesom med sengetøjet er det her smart at holde håndklæderne i få og relativt neutrale farver, så det er praktiske, når de skal vaskes.

LÆS OGSÅ: OPBEVAR DINE HÅNDKLÆDER PRAKTISK OG MED STIL

Covet Garden Home

KØKKENET:

Gå efter: Gode og solide redskaber
Der er god grund til at vælge køkkenredskaber i høj kvalitet.

For ikke nok med, at det er en god investering, vil gedigne gryder og pander i rustfrit stål, et solidt sæt knive og et skærebræt i træ være en stor hjælp i dagligdagen. Når det kommer til de mindre køkkenredskaber, kan du lave de fleste retter med et par træskeer, et piskeris, rivejern og et par skåle i forskellige størrelser. Husk også en kartoffelskræller, hvidløgspresser, decilitermål, et ovnfastfad og en køkkenvægt.

Inspiration 2015

Undgå: Store maskiner
Det er nemt at købe sig fattig i store røremaskiner, blendere og frugtpressere, men vær opmærksom på, hvor meget plads de faktisk optager i dit køkken. Så overvej, hvor ofte du egentlig vil komme til at bruge de forskellige maskiner, og hvilke du sagtens kan undvære.

For nogle er en foodprocessor uundværlig, imens den for mange andre hurtigt vil få sin faste plads bagerst i køkkenskabet.

LÆS OGSÅ: 10 TRICKS TIL AT INDRETTE BOLIGEN PERSONLIGT – SELV OM DU BOR TIL LEJE

Hollingbourne Road

SPISEKROGEN:

Gå efter: Klassisk service
Et sikkert køb er klassisk bestik i rustfrit stål, hvide tallerkener og klare glas. Det er værd at vælge ét samlet sæt, som du virkelig synes om, fordi du sandsynligvis vil kunne bruge det i lang tid. For at peppe det lidt op, kan du købe nogle sjove og dekorative kaffekopper eller et par anderledes fade. Det er nemt at skifte ud og i længden meget mere holdbart end en vovet kulørt og skrigende bestik- og tallerkensamling.

Undgå: Et dyrt stel til at begynde med
Når du lige er flyttet hjemmefra, er et dyrt stel ikke altid et musthave. Selv om det kan være fristende at investere i et populært design til at dække et fortryllende middagsbord med, er det værd at overveje, hvor ofte du vil få brug for det – og om det mon også er netop dét dyre bestik eller service, du elsker om tre år? Hvis du virkelig ønsker at give middagsbordet et dekorativt strejf, kan du købe nogle fine desserttallerkner, et par dekorative glas eller en smuk vase som et billigere alternativ.

MItt hem

RENGØRING:

Gå efter: Dekorative elementer
Det kan måske lyde skørt, men hvorfor ikke bruge tid på at købe
en dekorativ kost med tilhørende fejebakke? Ofte kan redskaberne til rengøringen være en udfordring at finde plads til i et mindre hjem, så her kan du med fordel kigge efter nogle elementer, der også er værd at kigge på, hvis de alligevel skal stå fremme. Som et ekstra plus vil de farverige klude, vaskebaljen og opvaskebørsten lige pludselig også være sjovere at bruge i hverdagen. Når det kommer til støvsugeren, er det en god idé ikke at gå efter den billigste model, for her betaler kvalitet sig, ikke mindst i det lange løb.

Undgå: For mange varianter
Lad dig ikke friste, når du står i supermarkedet. Det er kun de helt gængse ting, du behøver til rengøringen. Køb dig ikke fattig i forskellige redskaber og produkter. Det eneste, du praktisk talt behøver, er et par skuresvampe, opvaskemiddel, mikrofiberklude, et universalrengøringsmiddel, spejl- og toiletrens. Og så kan opvaskemiddel og ganske almindelig lagereddike faktisk bruges i overraskende mange rengøringssammenhænge.

Vermont Remodel

OPBEVARING:

Gå efter: Knager og kasser
Gode, solide knager og smukke kurve kan gøre underværker i ethvert hjem. Det kan hjælpe dig med at få styr på alt fra overtøjet i entréen til forklæder og redskaberne i køkkenet. Hvis du samtidig har behov for at par krukker og bøtter i køkkenet, så sørg for at vælge et matchende sæt. Det vil give mere orden på hylderne og kan nemt stables.

Undgå: Rod, før du køber nyt
Hvis du synes, at der virker for rodet i enten soveværelset, køkkenet eller stuen, så ryd op, før du køber nyt. På den måde vil du finde ud af, hvilke opbevaringselementer, du egentlig mangler.

LÆS OGSÅ: HOUZZ TIPS – DAN GIVER DU DIN ENTRE NYT LIV

Skandinavisk Vardagsrum

INDRETNINGEN GENERELT:

Gå efter: Planter, spejle og kunst
Når du skal ud og investere i dine første møbler, kan det være nødvendigt at gøre nogle budgetvenlige køb. Alt ser dog hurtigt bedre, mere stilet og overskudsagtigt ud, når det er omgivet af frodige, grønne planter, farverige illustrationer og store spejle. Desuden gør de grønne planter ethvert rum mere frisk og indbydende.

Undgå: For mange dekorative elementer
Fokusér på funktionaliteten, når du vælger møbler og boligtilbehør. Det er vigtigt, at du ikke lader dig forelske i en stor flydersofa eller en kæmpe loftlampe, hvis pladsen ikke er til det. De samme overvejelser bør du gøre, når det gælder boligtilbehøret. For mange elementer kommer ofte til at virke rodet i et lille hjem.

19th Street

LÆS OGSÅ: 9 HOTTE TIPS TIL AT INDRETTE DEN LILLE ALTAN

houzz

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.