Aktiv indretning: Sådan kommer I i god form derhjemme!

Har du en stor vægflade i dit hjem, du ikke bruger til noget, kan det være en mulighed at opsætte en klatrevæg.

Har du en stor vægflade i dit hjem, du ikke bruger til noget, kan det være en mulighed at opsætte en klatrevæg.

For mange kniber det med at få motion klemt ind i en travl hverdag med børn, arbejde og huslige pligter. Der er der heldigvis råd for. Du behøver nemlig slet ikke slæbe dig ned til fitnesscenteret eller ud på en lang løberute. Du kan i stedet vælge at integrere masser af motionselementer i dit hjem, så du ikke længere har undskyldninger for ikke at være lidt aktiv hver dag. Bliv inspireret af løsninger, der giver dig og dine børn sved på panden, og vigtigst af alt skaber masser af sjove stunder sammen.

1. Opsæt en klatrevæg
Har du en stor vægflade i dit hjem, du ikke bruger til noget, kan det være en mulighed at opsætte en klatrevæg. En klatrevæg kan med sikkerhed give ømme arme og ben, hvis du kravler op og ned ad den et par gange om dagen. Den vil med garanti også blive værdsat som legeredskab af de mindste i huset. Gå efter et stilet udtryk som eksempelvis en væg udført i træ, således at den ikke bliver alt for iøjnefaldende i indretningen.

Wilkswood- New Home in Magnolia
19HR

2. Rustikke boksesække
Boksesække kan, udover at være et godt middel til at komme ud med aggressioner og få sat gang i armmusklerne, også være dekorative i din bolig. I denne stue har man fået fremstillet en sandsæk og handsker i samme kernelæder som sofaerne, hvilket skaber en fin rød tråd. Her bliver sækken integreret i selve indretningen, samtidig med at den har et praktisk formål.

Victoria St, Mosman Park

Ligeledes en sort version, der giver dette hjem et rustikt udtryk med lædermaterialet og jernkæden i loftet. En god løsning, der er flot at kigge på, selv når den ikke er i brug.

URBAN PLAYGROUND

3. Afslappende yogaspot
Lige så vigtigt, som det er at få pulsen op et par gange om dagen, er det at komme helt ned i gear efter en lang arbejdsdag. Her kan et yogaspot i din bolig være en nem måde at styrke kroppen og samtidig få lidt ro og tid til refleksion. Du kan både vælge at lave et fast yogasted med en permanent måtte eller vælge en mere mobil løsning, hvor du blot ruller måtten ud, når du skal bruge den. Det gode ved et permanent yogasted er, at du i det daglige bliver mindet om lige at bruge 10 minutter på at dyrke et par lette yogaøvelser og koble af. Her er det vigtigt at finde et sted med ro, lys eller en flot udsigt. Dekorér området med planter og lys for at understrege hyggen ved motionsformen.

Belcarra House

4. Udfordrende rebstiger og ringe
En nem måde at få dine børn aktiveret i hjemmet er ved at hænge rebstiger op i deres værelse. Stigerne udfordrer både balance og styrke og er desuden et flot element at have hængende. De kan derudover nemt rulles sammen, hvis de hænger i vejen, når de ikke er i brug.

Home 2000m2

Find mere inspiration til børneværelset

Et lidt mere voksenvenligt alternativ til rebstigen er akrobatringe. Du kan montere dem fast i loftet på soveværelset eller i børnenes værelse og træne din styrke og balance ved at løfte dig selv op med egen kropsvægt. Det sjove ved rebstiger og akrobatringe er, at du kan lege med dine børn, samtidig med at du får dyrket motion.

Garage renovated for family play

5. Træning med TRX
TRX er stormet frem som træningsform og med god grund. Kort fortalt er TRX et stroppesystem, hvor man træner med sin egen kropsvægt og fokuserer på styrke, kondition, smidighed og balance. Træningsformen blev oprindeligt udviklet til soldater, der skulle holde sig i form på missioner, og som ikke havde plads til træningsremedier. Gider du ikke have diverse løse vægte, bolde og løbemaskiner stående fremme og fylde i hjemmet, kan en TRX-strop være en rigtig god løsning. Den skal blot sættes fast med krog i loftet, og så har du din egen træningsmaskine. Den er nem at pakke sammen og sætte op igen, og du behøver ikke ret meget plads for at kunne udføre øvelser.

Modern Industrial Living Room with Patio

6. Barre-træning
Nyeste skud på stammen inden for motionsformer er den såkaldte barre-træning, hvor barren, der er kendt fra ballet, bruges som redskab til at gennemføre stående og krævende øvelser, der hjælper med balance og styrke. Barren er et smart motionselement, du nemt kan skrue fast på væggen derhjemme foran et spejl, og som intet fylder i rummet. Her kan du nemt tage et kvarter hver dag med ballet- og balanceøvelser foran spejlet.

Montecito Guest House

houzz

Artiklen bringes i samarbejde med Houzz.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1