10 ting du stadig kan nå at lave i efterårsferien

1. De bløde fuger i badeværelset er kun tætte i 5-10 år. Er dine ved at være udtjente, kan du hurtigt og let skifte dem.

2. En vild efterårsstorm kan få tagsten til at flyve af og ødelægge mure. Tjek om huset har revner, om tagsten sidder forsvarligt fast, og om gavl og lægter er monteret ordentligt.

3. Du kan spare ved at efterisolere dit loft, så der ligger mindst 300 mm isolering, hvis der er plads til det. Er den eksisterende isolering beskadiget skal den fjernes. Tjek, at loftets dampspærre er intakt, inden du fordeler isoleringen, og pas på ikke at dække ventilations- og lufthuller.

Tips til at blive en rigtig gør-det-selv-kvinde

4. Er dine roser 8-10 år gamle, begynder de at vokse langsommere. Undgå ‘rosentræthed’ ved at grave roserne op og fjerne den gamle jord i 30x30x40 cm bredde og dybde. Hent nyt jord et andet sted i haven og plant i det.

5. Så længe jordtemperaturen er over 6-7 grader, kan du roligt slå græsset – klip dog ikke græsset kortere end 4 cm.

efterår

6. Før frosten sætter ind, er det en god idé at beskære træer og buske i haven, som trænger til at blive tyndet ud. Fjern også de gamle hindbærskud fra i år, de skyder ikke næste år.

Gør-det-selv jul: Velduftende og superflot kanellys

7. Vinteren kan forårsage dyre skader. Tjek at tagrender og nedløbsrør er tætte og tømte, om vandet frit kan passere i grundens kloakker, og om soklen er fri for revner og utætheder.

8. De fleste havemøbler har godt af at blive gjort rene, inden de stilles væk for vinteren. Er de af plastik, kan det klares med sæbevand og en blød børste, mens træmøbler kræver både trærengøring og oliering eller maling.

9. Efterårsferien er et godt tidspunkt at dele og omplante dine stauder. Grav stauderne op og del dem ved hjælp af en spade.

10. Jo koldere det bliver, jo værre bliver træk fra døre og vinduer. Med nye tætningslister kan du holde kulden på afstand, og du kan selv montere dem.

Pep planterne op med billige og sjove potteskjulere

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.