9 smarte løsninger: Krydderier i upraktiske poser, der flyder bagerst i skuffen… Nej tak!

Krydderierne er kommet på flotte dåser, og opsætningen er dekorativ og skaber liv i køkkenet.

Krydderierne er kommet på flotte dåser, og opsætningen er dekorativ og skaber liv i køkkenet.

Chilli, paprika og safran. Det betyder ikke det store, om der er tale om indisk, italiensk eller kinesisk mad. Krydderier er hemmeligheden bag enhver vidunderlig ret. Derfor er det lidt synd at opbevare de magiske ingredienser i upraktiske bøtter og utætte poser bagerst i køkkenskabet. Her får du inspiration til flotte måder at opbevare smagsgiverne, for med et godt overblik kaster du dig også nemmere ud i nye retter.

Det bliver faktisk ikke mere elegant end det her. Krydderierne er monteret på væggen som et andet kunstværk. Og med god grund, for de tilfører kulør til både madlavning og indretning. Ikke nok med, at denne løsning er flot, den er også praktisk, da krydderiholderen også er en lille hylde med plads til friske krydderurter. Holderen er lavet af den danske designduo Roon & Rahn.

SpiceRack (prototype)

En meget sofistikeret løsning, der hjælper med at bevare overblikket over krydderierne. Der er plads til ti forskellige slags, og krydderihylden er simpelthen en integreret del af køkkenet, så du kan skubbe glassene ned i bordpladen, når du har brug for mere plads på bordet.

S-Box Pop-up Spice Rack

En sjov løsning, hvor glas med krydderier bliver præsenteret sammen med husets vin. Det er faktisk smart, for holderens vinkel giver både et godt overblik over vinetiketter og indhold i krydderiglas.

Pull Out Spice Rack

Mange køkkenfirmaer tilbyder skræddersyede løsninger til opbevaring af krydderier. Det betyder, at løsningen allerede er tænkt ind i køkkenet som med denne skuffe, hvor der er gjort særlig plads til krydderiglas som en del af køkkenets design.

Knivblok og krydderi i Birk krydsfiner

Løsningen er skabt til at imponere! Her er alle krydderier samlet i en skuffe med matchende glas og bøtter. I siderne ligger tilbehør som eksempelvis det lille rivejern, du skal bruge til muskatnøden.

Kitchen storage ideas

Et kunstværk i sig selv! Her er krydderibøtterne sat på væggen ved hjælp af en usynlig magnetliste. Deres låg er gennemsigtige, så der er rig mulighed for at lade sig begejstre af de flotte farver fra chili og karry. Den stilfulde opbevaringsløsning er fra IKEA.

Bosthlm Realestate 2

Her er krydderierne også kommet på flotte dåser, og opsætningen er dekorativ og skaber liv i køkkenet. Når det kommet til holdbarhed, er løsningen også fin, for krydderier skal helst opbevares koldt og tørt. Derfor er det ikke en god idé at opbevare dem over ovn og komfur. Det gør vi ellers ofte, da de så er lige ved hånden i madlavningen.

100k Kitchen

Her i hjemmet er man så glad for krydderier, at de bliver vist frem på stuens mest centrale plads som et maleri. Det ser flot og elegant ud. Men man skal blot være opmærksom på, at krydderier holder sig bedst i mørke. Derfor kan de sagtens bruges til udstilling, men det er vigtigt at finde et sted uden direkte sollys.

Boerum Hill House, Brooklyn

Er der pladsmangel i køkkenet, er dette en flot og smart løsning. Her er plads til mange krydderier både i bøtter og kværne, og på praktisk vis deler de skuffe med bestik og andet køkkengrej. Det gode overblik er bevaret, fordi låg på krydderibøtterne er gennemsigtige, og kværne ligger ned. Dermed kan du nemt se, hvad du mangler. Og det er også nemmere at se, hvad bøtterne gemmer på af kulinariske godter.

SieMatic INTERIOR DESIGN

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.