Guide: Dyrk din egen sukkulent-plante

Planter spreder hygge i indretningen og gør vores hjem levende og personlige, så derfor er det ikke underligt, at vi har oplevet en decideret plante-trend i Danmark de seneste år. Og efterhånden som både planterne og trenden vokser, bliver det mere interessant at lave vores egne planter. Det giver nemlig en langt større tilfredshed, når vi kan se vores egne planter gro – og så er det så godt som gratis at lade planterne formere sig. Her giver vi dig en guide til, hvordan du selv kan lave dine egne sukkulentplanter.

Der findes flere måder at dyrke sine egne sukkulent-planter på, men uanset hvordan du giver dig i kast med projektet, er det afgørende, at du væbner dig med tålmodighed, for sukkulenter gror langsomt. Så du skal ikke forvente at have en babysukkulent allerede i næste uge, men har du tålmodighed, skal det nok lykkes!

DIY projekter

Trin 1:
Anskaf dig en moderplante. Det er ikke alle sukkulenter, du kan lave små babysukkulenter ud af på denne måde. Gå efter varianterne med meget tykke og vandholdige blade. Her har vi brugt et husløg, hvilket garanteret vil give dig nogle små fine babysukkulenter.

TIP!
Hængeplanter som ‘Perler på snor’ kan du også bruges få til at formere sig på cirka samme måde.

DIY projekter

Status: Billedet er taget ca. 3 uger efter opstart, hvor bladet har slået rødder.

Trin 2:
Pluk et eller flere blade af moderplanten. Sørg for, at du får hele bladet med helt inde fra stilken af moderplanten.

Trin 3:
Læg bladene på en tallerken en dag eller to, til såret er helet en smule og ikke ser så åbent ud. Der bliver automatisk skabt en lille hinde for enden af bladet, hvor det har siddet fast. Hvis det ikke får lov at hele, kan bladet rådne.

DIY projekter

Status: Billedet er taget ca. 5 uger efter opstart.

Trin 4:
Læg nu bladene oven på jorden og vent på, at de begynder at gro. Her kræver det tålmodighed, da det godt kan tage et par uger, inden de begynder at slå rødder og endnu nogle uger, inden der begynder at dukke en plante op.

TIP!
Stil urtepotten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Og sørg for at holde jorden fugtig, men undgå for meget vand på bladene.

DIY projekter

Status: Billedet er taget ca. 9 uger efter opstart. Alle blade er nu i blomst.

Trin 5:
Planterne bruger det gamle blad til at få energi og nærig fra. Efterhånden som det bliver ‘brugt op’, begynder det gamle blad at visne. Lad gerne det gamle blad sidde, indtil det er helt dødt, og fjern det derefter.

DIY projekter

Status: Billedet er taget ca. 13 uger efter opstart.

Trin 6:
Når babysukkulenterne er ved at have en god størrelse, kan det være en god ide at give dem gødning, som kan hjælpe dem til at gro hurtigere.

DIY projekter

Trin 7:
Selvom du planter dine sukkulenter på samme tid, arbejder de i forskellige tempi. Som du kan se på billedet her, er ikke alle planter lige store, og nogle har en sjov facon. Ydermere kan det være meget forskelligt, hvornår de er klar til at smide det gamle blad. Når de fylder godt i urtepotten, er det en god ide at plante dem for sig selv.

TIP:
Drej dagligt planterne væk fra lyset, hvis de står i et vindue. På den måde undgår du, at de får overvægt i den ene side. Planter søger nemlig efter lyset og bliver de ikke drejet, kan de blive ganske skæve at se på.

DIY projekter

Status: Billedet er taget ca. 17 uger efter opstart.

Trin 8:
Nu skal de små planter bare gro sig store og stærke. Måske den kan nå at blive en del af juledekorationen?
God fornøjelse!

DIY projekter

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.