Bind en rock’n’roll-julekrans med friske kviste

Man kan dekorere sit hus med alverdens ting og sager her til jul, men en hjemmelavet krans til døren er noget, vi altid sætter pris på – om det så er efterår, vinter eller forår.

Rhiannon Smith fra Farmgirl Flowers i San Francisco demonstrerer her, hvordan man laver sin egen julekrans med favoritterne rosmarin og olivenkviste i kombination med juleagtige, orangerøde bær.

Med Rhiannons instruktioner kan du lave en krans som den på billedet – men du kan også bruge andre typer kviste og grønt fra blomsterhandleren, skoven eller haven og skabe en anderledes variant.

wreath tutorial

Du skal bruge naturmaterialer:
10-13 centimeter lange kviste, eksempelvis typerne på billedet her: (fra venstre mod højre):

  • Eukalyptus
  • Oliven
  • Rosmarin
  • Dekorative frøkapsler
  • Bærkviste – Celastrus orbiculatus (Bemærk, at denne art ikke er helt ugiftige at spise, så hold øje med børn og dyr). Du kan også sagtens bruge en anden slags kviste med røde bær.
wreath tutorial

Du har også brug for:

  • Plantesaks
  • Blomstertråd, klippet i længder på 10-13 centimeter
  • Bidetang
  • Ståltrådsramme (den på billedet er 20 centimeter i diameter)
  • Grøn myrtetråd
wreath tutorial

Trin 1:
Start med at lave en lille buket af fem-seks kviste, og sørg for, at enderne er omtrent lige lange.

wreath tutorial

LÆS OGSÅ: LAV DIT EGET JULEKORT MED STRINGART

Rhiannon har placeret oliven- og rosmarinkviste bagerst og nogle af bærrene forrest, så de bliver synlige i kransen.

wreath tutorial

Trin 2:
Vikl blomstertråden om buketten, lige under midten. Gør det så stramt som muligt, og sørg for, at tråden ikke kan gå op.

wreath tutorial

Trin 3:
Lav 10-20 små buketter, afhængigt af hvor stor du vil have kransen til at blive. Du kan bruge den samme kombination af kviste i alle dine buketter, eller du kan variere dem lidt. Rhiannon har kun brugt bær i halvdelen af minibuketterne.

Hun anbefaler, at du færdiggør alle de små buketter, inden du begynder at sætte noget fast på rammen – så kommer kransen nemlig til at se mere jævn og professionel ud.

wreath tutorial

Trin 4:
Placer den første buket på rammen, og vikl myrtetråd omkring buketten og rammen tre gange, så hårdt du kan. Du må ikke klippe tråden!

wreath tutorial

LÆS OGSÅ: GLÆD FAMILIEN MED EN HJEMMELAVET JULEKALENDER

Trin 5:
Læg nummer to buket ovenpå den første, så dens blade skjuler det første stykke myrtetråd og rammen. Vikl igen tråden om buketten og rammen tre gange, og fortsæt hele vejen rundt.

Du skal ikke klippe myrtetråden på noget tidspunkt, og husk at skifte mellem de forskellige typer buketter, du har lavet.

wreath tutorial

TIP!
Holde øje med, at hverken tråden eller rammen er synlig, i takt med at du tilføjer flere og flere buketter.

wreath tutorial

Trin 6:
Stik enden af den sidste buket ind under den første bukets blade.

wreath tutorial

Trin 7:
Vikl myrtetråden et par ekstra gange rundt om kransen ved enden, og klip den så af med bidetangen. Skjul det løse stykke tråd mellem bladene.

Hvis du har lyst, kan du dekorere kransen med en sløjfe eller et bånd. Den holder sig frisk i omkring en uge, hvorefter den langsomt begynder at tørre. Men den ser stadig flot ud i mindst to måneder!

wreath tutorial

TIP!
Prøv at eksperimentere med forskellige plantekombinationer; her har Rhiannon brugt olivenkviste og dekorative frøkapsler.

En supernem løsning er at bruge planter, der vokser omkring dit hus – eller hvad med at få gang i julestemningen med lidt gran eller kristtjørn?

wreath tutorial
wreath tutorial
houzz

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.