Denne type rengøring hader danskerne mest

 

Rengøring i sig selv vækker sjældent glæde i de danske hjem. Men visse rengøringsopgaver er alligevel værre end andre.

Øverst på listen over danskernes mindst foretrukne rengøringsopgaver ligger vinduespudsning. Derefter følger rengøring af badeværelse og gulvvask.

Det viser en undersøgelse YouGov har foretaget for Bolius i januar 2017

Baggrund for statistikken er 1.006 danskeres besvarelse på ”hvilken af følgende typer rengøring bryder du dig mindst om?”. De resterende svarede ved ikke. Besvarelserne stammer fra en Bolius-undersøgelse foretaget af YouGov i januar 2017.

Kvinder hader at pudse vinduer
Især kvinderne hader vinduespudsning. Mere end hver 3. kvinde betragter det som den værste rengøringsopgave i huset. Til sammenligning er det kun hver 5. mand, der har samme negative forhold til vinduespudsning.

Mændene hader derimod at tørre støv af i højere grad end kvinderne. Dobbelt så mange mænd som kvinder ser aftørring af støv som den værste opgave, mens kvinderne samlet set betragter at tørre støv af som den mindst irriterende rengøringstjans.

Puds vinduerne som en professionel

Unge danskere gider ikke at gøre rent på badeværelset
4 af de 5 listede opgaver er stort set lige irriterende uanset ens alder.

Den eneste opgave, hvor de forskellige aldersgrupper er uenige, er rengøring af badeværelset. Mens 30 % af de unge mellem 18 og 34 år mener, at rengøringen af badeværelset er den værste rengøringsopgave, mener kun 14 % af danskerne over 55 år det samme.

Rengøring af badeværelse vækker desuden oftere negative tanker hos mænd end hos kvinder.

Også hos de danske børnefamilier er rengøring af badeværelset i lav kurs. Hele 27 % af de adspurgte, der har hjemmeboende børn, vurderer, at badeværelsesrengøring er den værste opgave. Derimod har de mindre imod at støvsuge – kun 6 % af gruppen bryder sig mindst om at støvsuge.

Alle

Reng+©ring figur 1

Mænd

Reng+©ring figur 2

Kvinder

Reng+©ring figur 3

18-34-årige

Reng+©ring figur 4

35-54-årige

Reng+©ring figur 5

55+

Reng+©ring figur 6

Har hjemmeboende børn

Reng+©ring figur 7

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.