Sådan klarer du forårsrengøringen

Gør altid rent oppefra og ned, så gulvet altid er det sidste, du ordner.

Gør altid rent oppefra og ned, så gulvet altid er det sidste, du ordner.

Det er ikke sjovt at gøre rent – men det er dejligt, når det først er overstået. Et par gange om året er det en rigtig god ide at få gjort hovedrent, hvor du kommer ned i alle de hjørner og afkroge, du ellers plejer at springe over.

– Hovedrengøring handler jo om at komme ud til alle de områder, man normalt ikke når. Det er både bag døre, ovenpå skabe, de øverste hylder, lampeskærmene med videre siger Michael René, der ekspert i rengøring og hygiejne samt forfatter til bogen “Håndbog i praktisk hjælp”, til Alive.dk.

Han peger på, at man særligt skal fokusere på køkken, badeværelse og entré, når hovedrengøringen står på forårsprogrammet, fordi det typisk er de steder, der trænger mest.

Sådan slipper du for myrer i haven – få guiden til det her.

Den hurtige tur er ikke nok
Rengøring i køkkenet indebærer bl.a. at vaske køleskab og ovn af, tømme køkkenbordet for ting og tørre bordet af for generelt at sikre en bedre køkkenhygiejne og minimere forekomsten af sygedage.

Husk også at fokusere på opvaskemaskinen, hvor du fjerner madrester i filteret, vasker gummikanten af med en opvaskemiddelblanding og kører et opvaskeprogram igennem med særligt maskinopvaskemiddel ved 60 grader.

– På badeværelset skal man gerne nå mere end at give toilettet den hurtige tur med en børste. Tag alle kanter, toiletbrættet, brusenichen og vasken. Få smidt gamle, halvtomme beholdere ud, og rens afløbet i både køkken og bad, siger Michael René.

Her får du fem geniale rengøringstips, du bliver glad for.

I entréen, hvor der er mange jordbakterier fra vores skosåler, skal dørmåtten rystes, og der skal støvsuges og vaskes grundigt. Kommer jordbakterierne med rundt i huset – og i værste fald køkkenet – kan man blive ganske syg af de resistente bakterier.

Her får du flere af Michael Renés hovedrengøringstips:

– Gør rengøringen motiverende for dig selv og familien. Tag noget behageligt tøj på, skru op for musikken og hyg dig med det, så det bliver en bedre oplevelse.

– Hav fikspunkter i løbet af året, hvor du gør hovedrent. Eksempelvis jul, påske, forår eller efterår.

– Gør altid rent oppefra og ned, så gulvet altid er det sidste, du ordner.

SE GUIDEN: Sådan slipper du om husarbejdet ved at bruge kluden et par minutter om dagen.

– Brug universalrengøringsmiddel til det meste i hjemmet. Brug dog gerne brun sæbe til ovnen og kogeplader, opvaskemiddel til køleskabet, syre til afkalkning, toiletrens samt specialmidler til gulve og glaskeramiske kogeplader.

– Husk at bruge handsker til de skrappe rengøringsmidler.

– Kend rengøringsmidlernes styrker og begrænsninger, så du altid bruger det rigtige produkt.

Artiklen blev bragt første gang d. 27/3-2016.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.