10 smarte måder at opbevare cykler på – perfekt til små hjem

Det har aldrig været mere populært at cykle, og mange af os lufter den tohjulede på daglig basis – både for fitness og fornøjelsens skyld eller bare for at komme fra A til B. Men når du hopper af sadlen, hvor skal du så gøre af bæstet?

Vil du være sikker på at undgå cykeltyve og vejrskader, og har du ikke lige det perfekte cykelskur i nærheden, er svaret ofte indenfor. Men det kan være lidt af en udfordring, hvis pladsen er trang.

Så hvordan slæber man en cykel – eller to, eller tre – ind i lejligheden eller huset med stil? Læs med for et par fikse løsninger, der kan fungere i selv de mest kompakte boliger…

Find et uudnyttet område
At hænge cyklen op er nok den bedste måde at opbevare den pænt og kompakt, uden at optage værdifuld gulvplads, men vælg din væg med omhu! Sæt ikke ophænget på en overflade, du ofte passerer – cykelhjul og -kæder kan være nogle snavsede historier – men derimod et sted, der er mere gemt af vejen.

Her knejser cyklen sig over et skrivebord og under et vindue, hvor den jo nærmest ligner et funky stykke kunst, imens den gør god brug af ellers overflødig plads.

Kom på krog under trappen
Hvis man lyttede til de gængse husråd, skulle man nok bruge pladsen under trappen til et pulterkammer. Men det er ikke altid værd at følge reglerne, som denne innovative trappe smukt demonstrerer.

Her er det området over trappen, der er indelukket, imens man har hængt cykler på kroge og parkeret en barnevogn i det åbne rum nedenunder.

Fastgør til pæle
Simpel cykelopbevaring på et par metalpæle med kroge gør plads til hele to cykler i denne lejlighed. Designet, med hovedsageligt rå materialer, står godt til hjemmets industrielle vibe, men det super simple koncept kan sagtens fungere i boliger af enhver stil.

Bike Storage - Vertical Bike Rack with TekTrak - the complete solution

Bike Storage – Vertical Bike Rack with TekTrak – the complete solution – 76 GBP

Få fingre i en knagerække
Mange løsninger placerer cyklen i profil mod væggen, men når det kommer til mindre børnecykler, har man lidt flere muligheder at lege med.

Denne knagerække holder for eksempel cyklen oprejst med hjulene mod væggen. Da den lille sag er så meget mindre end en voksencykel, forstyrrer den ikke rummet, imens der stadig er plads til mange flere cykler på rækken.

Gør brug af gangen
Det giver jo god mening at opbevare cyklen i gangen. Når det kommer til stykket, er det mest ideelle vel at undgå at slæbe et potentielt vådt og beskidt køretøj gennem hele hytten, og i stedet parkere den lige ved hoveddøren.

Hvis du kan, så opbevar jernhesten over gulvet for at holde dette travle område ryddeligt, og overvej at hænge den lodret for at udnytte et smallere stykke væg.

Hæng højt
Mangel på gulvplads men tonsvis af loftsplads? Få allermest ud af højden ved at konvertere luftlagene til cykelparkering.

Det er måske meget godt at have en skammel ved hånden, så du også kan få cyklen ned igen, eller alternativt at få fingre i et rem-system, så du kan sænke cyklen med reb.

Lad den simpelthen stå
En cykel støttet mod en væg er altid i fare for et fald i forbifarten, men hvis du udstyrer den med et godt støtteben, skal den nok blive stående. Så kan du sagtens overveje at opbevare den på et mindre ombejlet stykke gulv, som man har gjort her.

Gem den bag døren
Der findes per definition et stykke vægplads i dør-størrelse bag enhver dør, og det er jo sådan cirka størrelsen af en lodret parkeret cykel!

Kombinér med kunst
En rigtig god krog (denne sag ligner nærmere en miniature-hylde end et skræddersyet stykke) og et slående stykke kunst får denne væghængte cykel til at fremstå som en kunstinstallation i sig selv.

Takket være sin flotte nabo ser cyklen velplaceret ud og er jo et smukt syn, når den ikke er i brug.

Glid ind i arkitekturen
En søjle står stærkt i ethvert rum, men du kan puste nyt liv i den ved at forfremme den til cykelopbevaring oveni hatten.

Dette kan nemt gøres med et par kroge, og så er resultatet en finurlig historie, der understreger hjemmets arkitektur, imens du får et genialt sted at parkere cyklen.

Artiklen er bragt i samarbejde med Houzz.dk.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1