Varm velkomst: Indret et indbydende gæsteværelse

Til daglig fungerer mange gæsteværelser som et ekstra opbevaringsrum – til vasketøj, rod og alt det andet, vi ikke lige ved, hvor vi ellers skal lægge.

Men på et velindrettet og hyggeligt gæsteværelse vil dine gæster føle sig velkomne, og heldigvis kræver det ikke meget at skabe en oase for de overnattende.

Når du indretter gæsteværelset, så sæt fokus på rummets vigtigste møbel: sengen! Du kan også komme langt med et lille sengebord, en natlampe og friske blomster.

Detaljerne gør hele forskellen, så sæt dig i gæstens sted, og tænk over, hvad du selv ville elske at være omgivet af.

Det alternative garderobeskab
Hvis du ikke har plads til et garderobeskab i gæsteværelset, er der andre måder at hænge tøjet op på.

Med et moderne tørrestativ og nogle pæne bøjler kan dine gæster hurtigt få pakket ud, så de føler sig hjemme og samtidig sikrer, at silkeskjorterne ikke bliver krøllede. Alternativt kan du hænge dekorative knager med bøjler på væggen.

Ferietid er læsetid
Ferier giver ofte mulighed for at læse en god bog inden sengetid, så glæd dine gæster med en lille stak læsestof. Måske ved du allerede, om bunken skal indeholde krimier eller lyrik – eller om modeblade er et hit?

Under alle omstændigheder vil din gæst sætte pris på tanken.

Varme og blødhed
Gæsteværelser kan godt virke lidt upersonlige, men det er der råd for. Find et enkelt og tidløst farvetema, der giver diskret varme i rummet – her er valgt en cremet beige.

Sørg for at bruge en masse teksturer, bløde puder og et sengetæppe. Det er også altid en god idé med et sengebord med tilhørende natlampe og friske blomster.

Gardiner er et must, hvis dine gæster skal have en god nattesøvn, og husk endelig også kunst på væggene – det er med til at dæmpe lyde.

En lille gestus
Selv om vi ‘bare’ er på besøg hos venner, er det dejligt at få fornemmelsen af hotelophold. Læg gæstens håndklæder frem i en lille dekorativ bunke, eventuelt med små flasker af shampoo og balsam fra dit eget hotelophold. Og sørg også gerne for, at der er levende lys på sengebordet.

Læs også: Udnyt gæsteværelset optimalt

Skræddersyet søvn
Det er ikke altid, at overnattende gæster er par, så med to enkeltsenge bliver dit gæsteværelse mere fleksibelt – og du kan altid skubbe de to senge sammen til en dobbelt.

Bonus: Får du kun en gæst, slipper du for at vaske to sæt sengetøj. Med to senge er det desuden oplagt at gå efter en symmetrisk indretning, der giver ro i rummet.

Levende blomster liver op
Et gæsteværelse, der har stået ubrugt længe, kommer nemt til at lugte hengemt. Luft ud, og stil levende blomster frem – så er her friskt og indbydende, og gæsten føler sig med det samme mere velkommen.

Arbejds- og makeupbord
Bor du i byen, kan det være, at gæster overnatter hos dig i forbindelse med møder eller konferencer. Sørg derfor for et lille hjørne, der kan bruges både som arbejdsbord eller til at lægge makeup på.

Efter den lange rejse
Når dine gæster ankommer, er de muligvis trætte efter en lang rejse. Byd velkommen med en kop te, en lille snack og en avis, der indbyder til en stille stund.

Se flere billeder af soveværelser i skandinavisk stil i vores store arkiv

Den maskuline løsning
Hvis du hovedsageligt har mandlige venner på besøg, er friske blomster og duftlys måske ikke lige sagen. Giv i stedet gæsteværelset et mere maskulint præg med mørkt hovedgærde og enkle sengeborde med moderne læselamper.

Genvej til hjemlig stemning
Som gæst er det dejligt at blive forkælet og føle sig hjemme. Om morgenen, når duften af nybagte boller breder sig i huset, kan dine gæster hoppe i morgenkåberne og søvnigt sætte sig til morgenbordet.

Hvis gæsteværelset har et tilstødende badeværelset, kan du også sætte små sæber og hjemmesko frem, som man gør på hotellerne.

Læs også: Så er der gæster! Ommøblér til festlige lejligheder

Den praktiske løsning
Køjesenge er ikke kun til børn og lejrskoler, men kan sagtens være moderne og funktionelle på gæsteværelset – især hvis der ikke er så meget gulvplads.

Husk, at stærke farver hurtigt kan lede tankerne hen på børneværelser, så gå efter mere underspillede, lyse nuancer.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1