Højsæsonen for indbrud starter nu

I oktober bliver der begået 25 procent flere indbrud end i september.

I oktober bliver der begået 25 procent flere indbrud end i september.

Hvis du tror, at højsæsonen for indbrud først begynder, når julelysene bliver tændt, så tager du fejl.

Forsikringsselskabet Tryg har gennemgået antallet af indbrud fra 2012 til 2016, og opgørelsen viser, at der i oktober bliver begået 25 procent flere indbrud end i september og 40 procent flere end i maj og juni.

»De fleste er godt klar over, at julemåneden er hårdt ramt. Men de færreste ved, at de skal være ekstra opmærksomme allerede fra oktober, som er en af de mest indbrudsplagede måneder på hele året, næstefter november og december,« fortæller Charlotte Gøttler, forebyggelseschef hos Tryg, i en pressemeddelelse.

Ny rapport udpeger 5 ting, der virker mod indbrud

Sørg for lys i mørket
Vinterhalvåret er særligt attraktivt for indbrudstyvene, fordi mørket giver dem arbejdsro. Derfor anbefaler Charlotte Gøttler, at man forstyrrer den ro mest muligt.

»Anvend tænd og sluk-ure i de mørke eftermiddags- og aftentimer, så det ser ud, som om der er nogen hjemme, selvom du er ude. Klip for eksempel hækken ned, og sørg for, at der ikke er helt mørkt på grunden, særligt ved døre og vinduer. Placer elektronisk udstyr, designermøbler og lignende, så de ikke er synlige udefra,« lyder nogle af forbyggelseschefens råd.

Undersøgelse: Så mange danskere har sikret deres bolig mod indbrud

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1