På besøg? 8 ting, du aldrig skal gøre i andres hjem

1. Beholde skoene på
Det første du skal gøre, når du er på besøg hos andre mennesker, er at tage dine sko af ved indgangen. Du ikke beholde dem på, med mindre din vært har sagt, at det er helt o.k.

2. Lade sengen rode
Når du har sovet som gæst i et hjem, skal du rede den seng, du har sovet i. Faktisk er det en god idé allerede at starte den gode stil, før du ankommer til hjemmet: Tilbyd selv at tage sengetøj med, så din vært slipper for ekstra vasketøj. Enhver god vært vil naturligvis sige, at du ikke skal tage noget med.

3. Ikke tilbyde din hjælp
Husk også at tilbyde din hjælp før og efter måltiderne: tilbyd at hjælpe til i køkkenet, dække bord eller rydde op efter maden. Det er selvisk at regne med, at alt bliver ordnet og serveret for dig.

Læs også: Hverdagsluksus: Skab hyggelig caféstemning med et kaffehjørne

4. Snuppe toiletgrej uden at spørge
Når du er gæst i et hjem og skal sove der, er det smart at medbringe et lille håndklæde til din aften-vask før sengetid. Har du ikke et håndklæde med, skal du spørge efter et og aldrig selv tage. Det samme gør sig gældende for cremer, shampoo og lignende – du må ikke bare selv tage.

Se også: 9 tegn – Sådan har boligindretningen ændret sig de seneste 10 år

5. Lure i gemmerne …
Når du sover i andres værelser, er det fristende at kigge i gemmerne. Men hold dig for fin til det – det er dårlig stil at snage i andres sager.

Se også: Den hemmelige ingrediens – sådan spreder du hygge i hele hytten

6. Lade vinduerne stå åbne
Du har sikkert lyst til at lufte ud efter din nattesøvn på gæsteværelset, og du kan sagtens åbne vinduerne eller terrassedøren, hvis bare du husker at lukke dem igen, før du forlader stedet. Du må aldrig gå fra åbne vinduer uden at sige noget – måske opdager din vært slet ikke, at du har åbnet dem, og så kan det gå galt med regn, sne, kulde eller ubudne gæster, som kommer ind.

7. Flytte rundt på møblerne
Selvom du måske synes, at sengebordet vil se pænere ud i den anden ende af gæsterummet, så skal du ikke begynde at flytte for meget rundt på møblerne, når du sover hos andre. Det er helt i orden at flytte en stol, der står i vejen, men husk at sætte den på plads igen, før du går.

8. Ingen brok
Det kan godt være, at gæstesengen var for hård, fuglene larmede og rummet var for lyst, men det skal du ikke sige noget om til din vært. Fortæl, at du har sovet godt, og hold dig fra at brokke dig eller kommentere de mangler, du synes, der er i gæsterummet. Ellers kan der let opstå en ærgerlig stemning, og din vært kan føle, at han eller hun ikke har gjort det godt nok.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1