Opbevaring i soveværelset – tænk ud af skabet!

trendy-sovevaerelse

trendy-sovevaerelse

Soveværelset, din private sfære, skal være et afslappende sted uden for mange forstyrrende elementer. Men ofte indretter vi de private gemakker med standardløsninger såsom kommoder og skabe helt uden at tænke nærmere over, hvilken type opbevaring, vi egentlig har brug for.

Her giver vi en række bud på alternative opbevaringsløsninger til dit soveværelse – blandt andet indbygget opbevaring under sengen og sengegavle med mere end én funktion.

Flyt entréen ind i soveværelset
Møblerne i gangen er oftest de mest pladsbesparende og effektive – og de bygger på en idé om, at de ting, man opbevarer, skal være lettilgængelige og sat i system. Ved at flytte entrémøbler ind i soveværelset og hænge sit pæneste tøj, eller bare det man bruger mest, på eksempelvis en stumtjener kan man spare værdifuld tid om morgenen.

Se bare, hvor luftigt og praktisk det kan blive med opbevaring som på billederne her.

En typisk knagerække fra entréen passer også perfekt ind i soveværelset og kan bruges til ophæng af både tøj, tasker og smykker.

Læs også: Ryd op i soveværelset – med god opbevaring går det hurtigt

Brug opbevaring til opdeling
Hvis du har en lille lejlighed eller vil benytte en del af soveværelset som for eksempel kontor, kan det være en god idé med en rumdeler. Vælg en variant, som har indbygget opbevaring i form af hylder eller skabe, så du udnytter rummet bedst muligt.

Sæt skuffer under sengen
Hvis du vil specialbygge din seng, skal du sørge for at bygge opbevaring ind under den. Lav et låg under madrassen, som kan løftes, eller vælg et design med udtrækkelige skuffer – så kan du let få fat i det ekstra sengetøj eller andet, der skal opbevares.

Skufferne kan du gemme under en sengekappe eller lade dem agere smuk indretningsdetalje i en skøn og rolig farve. Ved at hæve sengen introducerer du desuden fornemmelsen af luksuriøs hotelluksus.

Få en snedker eller tømrer i dit nærområde til at bygge din seng

Læs mere: Opdater soveværelset – 9 tips til under 1.000 kroner

Gør drømmen om et walk-in-closet til virkelighed
Hvis du kan undvære nogle kvadratmeter i soveværelset, kan du rykke sengen nogle meter frem og skabe et walk-in closet bag den. Området kan nemt skærmes af med stof eller et stykke gipsvæg.

Vågn op til levende stilleben
Hvorfor dog gemme sine mest elskede stykker tøj, sko og smykker væk i skabet? Giv dem hovedrollen i soveværelset i form af smukke stilleben. Sammen med planter i forskellige højder og kunst i matchende farver bliver det et lækkert blikfang, som du kan nyde hver dag.

Se næsten 2.000 billeder af danske soveværelser

Sats på åben opbevaring
Tapetser indersiden af skabet, og tag skabsdørene af – eller tapetser både skabet og en del af væggen ved siden af, som man har gjort i rummet på billedet. Det er et spændende trick, som skaber en visuel opdeling af opbevarings- og soveplads.

Byg en multifunktionel sengegavl …
… ved hjælp af simple skuffer, paller eller andet, som let kan findes i genbrugsbutikken. Sæt dem ovenpå hinanden, og byg en unik kombination, som kan rumme præcis så meget, du ønsker.

Mal dine fund i forskellige farver, eller hold det i naturlige nuancer for en mere kølig og skandinavisk følelse.

Du kan også lave en mere diskret sengegavl med indbygget opbevaring. Læs Houzz’ guide her.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1