DIY: Vinterens 3 sødeste værtindegaver

Det er dejligt at overraske en god ven med en gave fyldt med kærlighed og opmærksomhed. Her er 3 forslag til små gaver, som du selv kan lave her i den mørke tid. Det kan klares på en halv times tid, men glæden over gaven varer garanteret længere!

Små krukker fyldt med godter
Det er god skik at have en lille værtindegave med, hvis du er inviteret hjem til nogen. Det nemmeste er at tage en flaske vin eller chokolade med. Men vil du gerne gøre lidt ekstra ud af det, kan du let lave dine gaver selv, og de vil med sikkerhed vække glæde.

Vi har samlet nogle gode bud på, hvad du kan lave, næste gang du er inviteret ud til et julearrangement.

En krukke med vinterhygge
Til den første gave skal du finde en gammel glaskrukke, som ikke er for høj. Du skal bruge nogle vat-kugler og noget pynt til at sætte oven på dem.

Her kan små træer og dyr fra Søstrene Grene eller en anden hobbybutik være et godt bud. Du skal også skaffe en hvid tusch (spørg i butikken efter en pen, der kan tegne på glas), et gavebånd og et til og fra kort.

1.
Først skal du rengøre glasset, tørre det af og fylde det med små vat-kugler.

2.
Derefter laver du små hvide prikker på glasset med din tusch. Det små prikker skal ligne sne, som falder blødt og fint.

3.
Du må selv bestemme, om du laver prikkerne før eller efter, du har sat de flotte pyntesager på vattet i glasset. Men når du beslutter dig for at gå videre i processen, skal den lille hjort og træerne op og stå på vat-kuglerne i glasset.

Du kan sagtens bruge noget andet småt og fint til at stille i glasset, hvis du ikke har en hjort og nogle træer.

Når du stiller pyntegenstandene op i glasset, skal du tænke over, at de skal stå på en måde, så der bliver en forside og en bagside på glasset. Så stil dem på den led, hvor glasset er flottest.

4.
Herefter binder du det lille bånd rundt om halsen på glasset.

5.
Lav et lille kort til din gave – du kan enten sætte det på det røde bånd eller stille det løst i glasset ved siden af de andre ting. Og så er din gave færdig og klar til aflevering.

Se også: Gør det selv – måske julens sødeste pakkekalender …

Et glas med varm kakao
Til denne gave, som indeholder ingredienserne til seks kopper varm kakao, skal du bruge et syltetøjsglas med låg. Du skal købe små skumfiduser, noget sukker og kakao samt en tusch, noget snor og et kort til at skrive på.

1.
Krukken skal være rengjort og helt tør, når du går i gang. Det første, du skal gøre, er at hælde kakao i bunden. Så putter du sukker i, og på toppen placerer du skumfiduserne.

2.
Når der er gjort, skal det lille kort skrives. På forsiden skriver du, hvad der følger med i glasset – og når du afleverer gaven, tager du mælk med, så den varme kakao er lige til at lave.

3.
På bagsiden af kortet skriver du en opskrift – beskriv kort, hvordan kakaoen laves, så det er nemt at lave den.

4.
Når du er færdig med at skrive kortet, sætter du det fast med snor om låget på glasset, og så er din gave klar til aflevering.

Læs også: Sådan opbevarer du bedst julens mad og drikke

Krukker med småkager
Småkager smager godt, og de smager endnu bedre, hvis de bliver serveret i en fin indpakning.

Først skal du enten bage eller købe gode småkager. Du skal også skaffe to glas med låg, noget sandpapir, spraymaling, snor og en tusch.

1.
Du starter med at spraymale krukkerne i en eller to flotte farver. Når du har gjort det, skal de tørre. Derefter kan du slibe krukkerne let med lidt sandpapir for at give dem et mat look.

2.
Når krukkerne har den farve og mathed, du synes, de skal have, maler du små sne-stjerner på krukkerne med din tusch.

Se også: Så nemt laver du dine egne, enkle naturkranse

3.
Til slut tager du en eller to slags snor, som du klipper af og binder rundt om halsen på krukken. Når du binder sløjfen, kan du tage lidt kristtorn og sætte fast i knuden – det danner en smuk afslutning på krukkerne og tilfører gaven noget naturligt.

4.
Til slut lægger du dine småkager i de færdige krukker. Fyld dem gerne op til toppen – men husk, at låget skal kunne lukkes, så småkagerne ikke bliver bløde, inden du får afleveret dem til den heldige modtager.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.