Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

8 inspirerende idéer: Sådan kan dit tv pynte i indretningen

Tv’et er både et hadet og elsket element i indretningen. Vi vil for alt i verden ikke undvære det, selv om det ofte skaber problemer, når stuen skal indrettes – men det behøver slet ikke være så kompliceret.

Tænk i alternativer løsninger, lad dig inspirere af følgende otte tips, og lad fjernsynet blive en naturlig del af indretningen.

1. Lad tv’et gå i ét med skabet
Du kan flytte fokuset fra tv-skærmen ved at bygge den ind i et eksisterende skab. På den måde bliver fjernsynet en naturlig del af skabet. Især hvis du vælger et sort skab, vil tv’et nærmest virke usynlig, når det er slukket.

2. Design en funktionel væg
I stuen her har man lavet en funktionel væg, som sammen med tv’et, skaber en harmonisk helhed. Der er masser af plads til opbevaring og pynteting, samtidig med at fladskærmen går i ét med reolsystemet og ikke stjæler unødig meget plads i rummet.

Vælg en reol i hvid, så undgår du, at den virker for dominerende.

Læs også: Spørg eksperten – Kan jeg kombinere spisestue og dagligstue i ét rum?

3. Gem skærmen væk
Er der tidspunkter, hvor du ikke bruger dit tv og ønsker, at det bliver gemt væk? Byg eventuelt et skab, så du har mulighed for at lukke lågerne og skjule den mørke skærm, når det alligevel ikke er i brug. Få på den måde en stue, der virker både stilren og elegant.

4. Få skærmen i fokus
Du kan også vælge det modsatte og sætte skærmen i fokus. Her har man bygget en ramme til fladskærmen, som følger væggen fra gulv til loft. På den måde kommer skærmen til at passe bedre ind i resten af stuens udtryk.

Sørg for at holde rummet i rolige farver for at tilføre en stilren fornemmelse, så passer skærmen diskret ind, selv om den på sin vis dominerer rummet.

Læs også på Houzz.dk: Undgå de typiske fejl – 10 ting, som dine stueplanter hader

5. Brug et tv-bord
Den nok mest brugte løsning er at stille fladskærmen på et tv-bord. Det giver plads til opbevaring, og fjernsynet kommer til at stå i den helt rette højde. Skab så lidt fokus omkring skærmen som muligt ved at finde et tv-bord i samme farve som tv’et.

Hold også gerne boligtilbehøret i samme nuancer, så opnår du et stilrent udtryk.

6. Indret med sarte kontraster
Du kan sagtens få succes med din indretning i stuen, selv om du har fladskærmen stående fremme. I stuen her er skærmen fokuspunktet, men ved at vælge sarte farver, som er med til at skabe en rolig kontrast til rummet, får stuen alligevel et elegant og stilrent look.

Roen sikres ved hjælp af homogene farver som sort, brun og hvid.

Se også på Houzz.dk: 8 bloggere viser deres stuer frem

7. Mal væggen i en mørk tone
Skjul den store skærm ved at male væggen i en mørk farve. På den måde falder skærmen mere naturligt ind i omgivelserne og tager ikke fokus fra resten af boligindretningen. Den mørke væg er desuden med til give kontrast til stuen på billedet.

8. Bo med lyse og lette farver
Du kan også vælge at gå i en helt anden retning og male hele stuen hvid. Lad den lyse tone være gennemgående i rummet, hvor kun tv’et skiller sig ud med sin mørke farve fra den slukkede skærm.

Det vil få stuen til at virke eksklusiv og nærmest give et grafisk udtryk til det lyse rum.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes