Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Bankens vigtighed ved huskøb

Foto: PR

Foto: PR

Når emnet er disse større investeringer, så er det utroligt vigtigt at have en forståelse for finansieringsmulighederne. Her er det klassiske valg at benytte bankerne til optagelsen af boliglån.

De kolde fakta

Det er de færreste mennesker, der har pengene klar til at foretage så stor en investering, som fast ejendom er. Derfor er banken første stop på vejen, hvor man kan finde muligheden for at optage et lån. Her er det først og fremmest vigtigt at holde øje med de kolde fakta i første omgang. Gode rentesatser, få gebyrer og fornuftige priser er de første pejlemærker, du bør holde øje med. Disse er nemlig meget bestemmende for selve dit lån og tilbagebetalingen af dette.

Der findes et væld af online sammenligningsservices, hvor du helt selv kan sammenligne bankerne på baggrund af deres rentesatser, gebyrer, priser og lignende. Du kan ud fra disse danne dig et velinformeret grundlag, som du kan træffe dit valg om lån ud fra.

Den gode kontakt med banken

Du skal dog ikke reducere alt til de hårde og kolde fakta. Du skal trods alt have en god kontakt til din bankrådgiver, når du optager et lån, der betales tilbage over mange år. Derfor er den personlige kontakt også et relevant aspekt ved sagen, som man i særdeleshed ikke kan udelade.

Der er derfor ikke to streger under facit her. Du skal finde en bank blandt mange igennem sammenligninger, og så kan du her i blandt finde den bank, du taler godt med. Du kan blandt andet benytte denne guide til at finde den billigste bank.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes