12 smukke eksempler: Derfor hitter sorte gulve i alle rum

Sorte gulve er stilfulde, eksklusive, og så er de hotte lige nu. De skaber en flot kontrast til hvide vægge, som vi foretrækker i skandinaviske hjem.

Med det mørke gulv kan du give boligen et internationalist tvist, der tilmed tilfører dybde i både store og små rum.

Derudover er der penge at spare, hvis du giver det eksisterende trægulv en kulsort overhaling i stedet for at lægge et helt nyt gulv.

Brug akryl- eller oliebaseret maling for lang holdbarhed, eller gå stenvejen og læg sorte fliser. Vi har samlet en række eksempler, der kan inspirere til alternative, sorte gulve i alle husets rum.

Sort og hvidt i hallen
Der er noget storslået over en hall med trappeløber, men det kan være sin sag at holde løberen ren og i det hele taget finde en, som holder stilmæssigt.

Hvis du i stedet vælger at male gulvet i entréen sort, kan du binde rummet sammen ved også at male en sort løber på trappen til førstesalen.

Er gelænderet af træ, kan du med fordel holde det i sort for at skabe flere vertikale linjer i det store rum.

Soveværelse med sort tråd
I soveværelset har vi brug for ro til at falde ned inden sengetid. Et sortmalet gulv kan give et smukt modspil til det hvide sengetøj og tapet.

Brug den overskydende sorte maling til at give vindueskarmen, bordben eller en gammel stol en omgang. Det skaber mere sammenhæng i værelset.

Mosaik på badeværelset
I et mindre badeværelse med klassiske hvide klinker kan et mørkt stenmosaikgulv skabe en illusion om mere plads.

For at sikre, at rummet ikke bliver for monokromt i sort og hvidt, kan du lege med detaljerne som farverige klinker i brusenichen, guldarmatur ved håndvasken og en sjov, antik lampe som på billedet her.

Læs også på Houzz.dk: Eksperten guider – vælg det perfekte gulv til dit køkken

Københavnerkøkkenet
Hvis du er den heldige ejer af et lille og aflangt typisk ‘københavnerkøkken’, kan et mørkt gulv være med til at skabe en følelse af bedre plads og dybde.

Lad samtidig din køkkenbordsplade og stænkplade være holdt i mørke stenmaterialer, så rummet giver indtryk af mere bredde.

Stenet spisestue
Skab en autentisk atmosfære i dit køkken-alrum ved at vælge rå, sorte stenfliser til gulvet. De kan være med til at fremhæve lyse træmøbler og kan bidrage med rolig atmosfære og varme til de kolde vintermåneders morgenhygge. ‘

Lad enkelte elementer i rummet være sorte, såsom radiator og lamper, det skaber helhed og harmoni.

Se også på Houzz.dk: Mursten på gulvet? Et stensikkert valg i alle hjemmets rum

Den dybe gang
Sorte gulve i gangen kan give rummet en dybde, som får det til at virke længere og ganske stemningsfuldt.

Lak i karnappen
Hvorfor ikke give dit sorte gulv en omgang lak? Især i rum, som er velsignet med store vinduespartier, er det en rigtig flot måde at få lyset til at spille sammen med møblerne i rummet på.

Store flader på badeværelset
Store, matte fliser i mørkt materiale giver minimalistiske armaturer et tjekket look, der minder om japanske badeværelser.

Sort stil på trapperne
Lad forskellige mørke materialer spille sammen, som her hvor det sorte gulv spiller sammen med de rå, mørke metalplader, der udgør gelænder på vindeltrappen.

Det ser smukt og gennemført ud og skaber en helhed, som et gulv i en hvilken som helst anden farve ville have svært ved at hamle op med.

Kontrastfyldt badeværelse
Et helt enkelt sort gulv kan som her understrege den minimalistiske, moderne stil i et badeværelse.

Det mørke gulv skaber en harmonisk modvægt til den sarte lyseblå flisevæg og de hvide vægge og lofter i øvrigt. Og så er gulvet her rigtig nemt at gøre rent.

Læs også: Guide – sådan får du perfekte hvide gulve

Glinsende sort spisestue
Her er endnu et eksempel på, hvordan et skinnende, mørkt gulv kan reflektere et flot lysindfald. Kombineret med blanke køkkenelementer får denne lejlighed det helt rigtige futuristiske look, uden at hyggen forsvinder.

Svedig sort i fitnessrummet
Det kan være vældig praktisk at lægge et sort gulv, som her i et hjemligt trænings- eller aktivitetsrum. Et lyst gulv bliver nemlig alt for hurtigt snavset og beskidt.

Er du ikke den heldige ejer af et træningsrum i hjemmet, kan du overveje, om ikke børneværelset kunne have nytte af et lignende sort gulv, som let camouflere og fortrænger slid.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.