Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Har du behov for en højtryksrenser? Hvis ja, hvilken én skal du bruge?

Foto: PR

Foto: PR

Selvom vi alle er klar over hvad en højtryksrenser er, så er valget stort og informationerne ikke altid lige tilgængelige.

Du vil gerne have en højtryksrenser, men har du virkelig brug for en?

De fleste (især mænd) elsker at have værktøj eller redskaber til alle tænkelige situationer. Der opstår en ekstra stor fascination af værktøjet når det har en motor – om det er en elektrisk eller en benzindrevet motor er for det meste ligegyldigt. Der er dog forskel på, hvor ofte man får brug for en højtryksrenser og en skruemaskine. Det skal man være opmærksom på, inden man investerer i en højtryksrenser.

Hvornår skal du bruge en højtryksrenser?

De fleste mennesker bruger deres højtryksrenser når de vasker bil, renser fliser eller tag. Alle de formål har et bestemt omdrejningspunkt – et hus. Hvis du ikke har et hus, så er det begrænset hvor stort ens behov er for en højtryksrenser er. Det kan være svært at finde en udendørs vandhane, men også strøm udendørs. De 2 ting er noget af det væsentligste, hvis man skal bruge en højtryksrenser.

Hvis man derimod har et hus, så vil dit behov (i mange tilfælde) være stort nok til at bruge den mange gange i løbet af et år. De fleste med en forkærlighed for deres bil, gør det til en hobby altid at køre i en bil der er så ren, at man kan spejle sig i den Dens høje tryk og ergonomisk korrekte håndtag, gør den til et meget bedre alternativ end en vandslange med en børste og dyse på. Trykket er med til at effektivisere vasken, endda så meget, at man ikke nødvendigvis behøver sæbe. Hvis man alligevel ønsker at gøre brug af sæbe, så kan der til de fleste mærker tilkøbes en sæbebeholder, så man kan “skyde” med vand og sæbe samtidig.

Hvilken højtryksrenser skal du bruge?

Højtryksrensere købes i stor stil til private, men virksomheder udgør også en stor andel af salget. Behovene er selvfølgelig forskellige, alt efter om man er privat eller erhverv. Når man som privat skal benytte sig af en højtryksrenser, så kan en lille model i de fleste tilfælde løfte opgaven. Den bliver ikke brugt så ofte – og de fleste mindre modeller bliver alligevel bygget således, at trykket (antal bar) ikke ligger langt fra de professionelle højtryksspulere. Den store forskel kan findes ved de forskellige modeller, da sortimentet er langt større i den professionelle serie.

Udover det brede sortiment, som dækker over hedvandsrensere, benzindrevne-, stationære- og normale højtryksrensere, så er det kvaliteten af produkterne, som udgør den store forskel. De (oftest) billige højtryksrensere til de private forbrugere, bliver konstrueret og bygget efter, at de ikke skal bruges så mange gange i løbet af året. Det er med til at holde prisen nede, men gør selvfølgelig også, at man skal tænke sig om, hvis man skal bruge den hver dag eller op til flere gange i ugen. Så kan prisen virke fristende, når man sammenligner den til privat brug og den til erhvervsmæssigt brug. I Nilfisks serie skal man over i deres 6-serie i det professionelle sortiment, før forskellen bliver synlig.

En hedvandsrenser er et kapitel for sig, men navnet er meget retvisende. Det er meget kort fortalt en højtryksrenser der kan bruges med varmt vand (op til 150 grader). Det er en normal højtryksrenser ikke konstrueret til – og det er desuden også sjældent der findes udendørs vandhaner, som kan give 60 graders varmt vand (som er normen for max antal grader i den normale serie). Hedvandsrenseren er på normal vis bygget med en diesel- eller benzindrevet motor, som varmer vandet op.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes