Indret med reoler: Sådan får du din stue til at se større ud

Stuen skal ofte fungere som samlingspunkt for både afslapning, lektielæsning, sammenkomster og andre hyggelige stunder.

Når rummet har flere funktioner, er det ikke altid let at skabe en helhed, men har du højt til loftet eller en del vægplads, kan du med et stort reolsystem skabe både liv, dybde, harmoni og mere plads i din stue.

Få inspiration til at indrette med store reolsystemer her.

Lyst og let
Vælger du en reol, der fylder en hel væg fra gulv til loft, er det vigtigt at overveje flere ting.

Skal din nye reol være stuens omdrejningspunkt, eller skal den ikke tage for meget fokus? Undgå, at reolen kommer til at virke for dominerende i rummet, blandt andet ved at vælge et hvidt reolsystem.

Det giver et lyst og let udtryk med mulighed for at tilføje en masse farve og struktur på hylderne. Her kan du selv styre, hvor kompakt reolen skal se ud, alt efter hvor meget du fylder den op.

Indbyggede reol
Går du efter et minimalistisk udtryk og og en reol, der ikke tager for meget plads, er det oplagt at vælge en indbygget reol. Med sådan en løsning vil du opleve, at rummet får mere dybde og plads, da en indbygget reol frigiver plads på gulvet.

Sørg for, at farverne på rummets møbler går igen på reolens forskellige elementer. Det vil både give en harmonisk helhed og en oplevelse af flere niveauer i rummet.

Den kompakte reol
Har du ikke plads til en reol fra gulv til loft, kan du få et lignende udtryk, hvis du vælger at indrette en forholdsvis stor reol mere kompakt.

Læs også på Houzz.dk: Derfor er åbne hylder i køkkenet et hit

5 skarpe tips
Reolsystemet her er fra String Furniture og kan tilpasses lige præcis din stues størrelse.

Har du mange ting, og er pladsen knap, vil din reol automatisk komme til at virke mere kompakt at se på. Men med fem enkle huskeregler kan du faktisk undgå det tunge udtryk:

1. Undgå at bruge for mange farver.
2. Sørg for, at de valgte farver er i samme nuance.
3. Lad de tunge, mørke og massive ting være nederst på reolen, ligesom vi ser på billedet her med de mange magasiner.
4. Stil de lette og mindre ting på de øverste hylder.
5. Gruppér de små elementer, som du sammensætter på din reol. Stil her de høje ting i midten og de mindre ting ved siden af.

Udnyt højden
Har du en atypisk indretning i stuen, som på billedet her, er det ikke altid let at finde ud af, hvordan rummet bedst kan indrettes. Et godt råd er, at du udnytter både højden og bredden med en specialdesignet reol.

På den måde kan du få det optimale ud af rummet. Derudover giver reolen også plads til at have rigeligt med pynt og dekorationer stående fremme i stuen.

Tone i tone
Indret din stue med møbler i samme tone, hvis du ønsker at skabe en helhed og sammenhæng i din bolig. Som for eksempel her på billedet, hvor reolen, stolen og lampen virker harmoniske og binder rummet sammen, fordi de komplementerer hinanden på bedste vis.

Desuden giver de let indrettede hylder en minimalistisk og afslappet stemning i rummet. Reolen her er fra String Furniture.

Læs også på Houzz.dk: 10 steder i hjemmet – Her kan du rydde op på under 15 minutter

Et tilfældigt udtryk
Er du mere til et abstrakt og tilfældigt udtryk, er en reol som denne lige noget for dig. Reolen giver liv og et legende udtryk i rummet, hvilket både kommer til udtryk ved den tilfældige placering af hylderne og af elementerne i reolen.

Læs også på Houzz.dk: Kom til bunds i de rodede papirbunker – Én gang for alle!

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.