Sådan slipper du for myrer i huset

Myrer i huset kan være til stor gene. Myrerne kommer typisk indendørs for at søge føde.

Myrer i huset kan være til stor gene. Myrerne kommer typisk indendørs for at søge føde.

Små bunker af sand nær sprækker og paneler kan være det første tegn på, at du har myrer i huset. Herefter vil du hurtigt se myrerne myldre rundt på gulve og borde for at søge efter mad.

De myrer, der kommer indendørs for at søge efter føde, bor ofte i et myrebo, der ligger under gulvet i boligen eller langs soklen udenfor.

Selvom myrerne ikke nødvendigvis gør skade på dit hus, kan de være til gene. Herunder kan du læse, hvordan du bekæmper myrer, der er kommet indendørs.

Læs hos Bolius om bekæmpelse med insektmiddel, forsikring og om de mest almindelige typer myrer

Sådan bekæmper du myrer i boligen:

  1. Find myreboet. Hvis du vil være sikker på at slippe af med myrer i dit hus, er der kun én ting at gøre: Find myreboet og ødelæg det, hvis det er muligt.
  2. Hvis boet er i huset under gulvet: Hvis myreboet findes under gulvet i din bolig, skal gulvet brækkes op for at boet kan ødelægges.
  3. Hvis myreboet er andre steder i boligen: Læg myrepudder så langt ind i boet, du kan komme til. Fjern evt. paneler, dørlister eller gulvbrædder for at komme tættere på boet. Det gør bekæmpelsen mere effektiv. Husk at bruge myrepudder, der er godkendt til bekæmpelse af myrer og/eller krybende og kravlende insekter.
  4. Hvis boet er udendørs: Hvis boet er i jorden, kan du grave ned i boet og hælde kogende vand på boet.

I mange tilfælde kan det ikke umiddelbart lade sig gøre at lokalisere et myrebo. Hvis problemet er så stort, at du ikke kan leve med det, må du i så fald søge hjælp hos en professionel bekæmper.

LÆS OGSÅ HOS BOLIUS: Insekter i hjemmet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.