Sådan rengør du vaskemaskinen

Hvor ofte renser du din vaskemaskine? Hvis svaret er løftede øjenbryn og et forvirret “skal man det?”, er det måske tid til at føje opgaven til listen over regelmæssigt husarbejde.

Men bare rolig, det er ikke så omfattende, som det lyder, og kan overstås på få minutter med disse simple trin.

Hvorfor skal vaskemaskinen renses?
Selv om vaskemaskinen jo eksisterer med det ene formål at gøre tøj rent, kan den sommetider bruge lidt hjælp til selv at forblive funklende og frisk.

Bakterier og skidt ophober sig i maskinen over tid, og det kan resultere i en ubehagelig lugt og reducere funktionaliteten. Den gode nyhed er, at det er et let problem at løse.

Fjern skuffen
Du kan forhindre størstedelen af sæbeophobningen ved regelmæssigt at vaske skuffen til vaskemiddel. Det er nemlig ikke kun overskydende vaskepulver, der kan hobe sig op derinde – det er også skidt og mug.

Fjern skuffen efter maskinens instruktioner (normalt er der en lille fjeder), og vask den grundigt i en balje sæbevand.

Nogle skuffer kan skilles ad til flere stykker, så man virkelig kan rengøre den i dybden. Når du er færdig, så saml skuffen, og sæt den tilbage i maskinen.

Styr på lågeforseglingen
Man kan nemt glemme denne del af vaskemaskinen, men den er ret vigtig at tjekke fra tid til anden, da skidt og mug med tiden kan ophobe sig under gummitætningen.

Det er nemt at rengøre gummiforseglingen – bare tør den af med en fugtig klud med et par ugers mellemrum.

Læs mere på Houzz.dk: Lær, hvordan man afrimer en fryser

Kør et kogeprogram
Du kan rengøre indersiden af maskinen ved at hælde to deciliter eddike i tromlen og køre maskinens varmeste program (på tom maskine). Eddiken desinficerer de indre dele og skyller eventuelle bakterier ud.

Fremadrettet kan man med fordel køre en tom, varm vask en gang om måneden (dog uden eddike), hvis man vil holde maskinen ren og lugtfri.

Læs mere på Houzz.dk: Kan man have vaskerum på førstesal?

Lad lågen stå
Hvis det er muligt at lade vaskemaskinens låge stå åben uden snublefare, er det en god idé at gøre, indtil tromlen er tør. Det forhindrer nemlig mug i at gro på indersiden. Dette gælder i øvrigt også for vaskemiddelskuffen.

Artiklen er bragt i samarbejde med Houzz.dk. Blev bragt første gang d. 20. august 2017.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.