Annonce: Danskerne vil hellere sprænge blæren end at bruge et ildelugtende toilet

Når man skal, så skal man. Men offentlige toiletter og toiletter på restauranter, caféer, i butikker eller på ens arbejdsplads kan til tider lugte fælt. Og det får størstedelen af danskerne til at vælge toiletbesøget fra.

Det viser tal fra en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for hygiejnevirksomheden Initial. Undersøgelsen viser, at danskerne generelt forbinder et toilet, hvor der dufter godt, med god hygiejne, mens vi altså ikke har lyst til at lade vandet, hvis der lugter dårligt.

Ifølge undersøgelsen vil 78 % af de adspurgte undlade at bruge et toilet, hvor der lugter dårligt. Det er der ikke noget som helst at sige til, mener man hos hygiejneeksperten Initial.

”Det skal være rart at gå på toilettet. Her er selve duften på toilettet ofte undervurderet, selvom den egentlig betyder utrolig meget for om, vi føler os godt tilpas eller ej. Men det kan være svært at arbejde med duft på toiletter, særligt hvis de bliver brugt af mange. Hos Initial arbejder vi derfor konstant på at udvikle løsninger, der kan være med til at opretholde en behagelig duft på toilettet,” siger Dorte Steinlein, der er ekspert i hygiejne og salgschef hos hygiejnevirksomheden Initial.

Når der dufter behageligt på et toilet, forbinder vi det med, at der i det hele taget er fornuftig hygiejne og rent på det lille hus. Således mener 64 % af de adspurgte danskere, at en god duft på toilettet også er tegn på god hygiejne.

Ligger i underbevidstheden
Dufte påvirker os faktisk mere, end vi går og tror, mener Henrik Madsen Dreijer, der ekspert i, hvordan dufte påvirker vores sanser og partner i Intelligence Shopping.

”Hvis der lugter dårligt på et toilet, vil vi automatisk kigge efter, om der også er beskidt. Dårlig lugt vækker erindringer i vores underbevidsthed, og for mange af os vil dårlig lugt ofte være forbundet med noget, der er beskidt. Kommer man ud til et toilet, hvor der ser rent ud, men lugter virkelig dårligt, vil det være en naturlig reaktion at fravælge toiletbesøget og lede efter et andet sted,” siger Henrik Madsen Dreijer.

Stinkende toiletter påvirker os negativt
Ubehagelig lugt skræmmer os ikke kun væk fra toilettet, men påvirker faktisk hele vores oplevelse af et sted. Ifølge YouGov-undersøgelsen er tre ud af fire danskere mindre tilbøjelige til at spise på en restaurant eller café eller handle i en butik, hvis der lugter dårligt på toilettet.

”Den oplevelse, man har på toilettet, smitter af på hele ens oplevelse af et sted. Det gælder begge veje. Er toilettet rent og pænt, og dufter der fint, vil det påvirke ens oplevelse af en butik eller restaurant positivt, mens en dårlig oplevelse ved toiletbesøget selvfølgelig har den omvendte effekt,” siger Henrik Madsen Dreijer fra Intelligence Shopping.

Det samme gælder vores arbejdspladser, hvor mange desværre alt for ofte kommer ud på et toilet, der enten lugter dårligt eller ikke er rent. Inden for den sidste måned har mere end hver fjerde, oplevet, at der lugtede grimt på arbejdspladsens toilet. Det er en tendens, som vi burde gøre noget ved, mener Dorte Steinlein fra Initial.

”Det er simpelthen så vigtigt, at der dufter godt på et toilet, også på arbejdspladsen. Lugter der dårligt på toilettet, kan det være med til, at mange holder sig. Det er usundt og går som regel også udover ens arbejdsindsats,” siger Dorte Steinlein.

Om undersøgelsen: Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 506 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 28. februar – 01. marts 2018.

For yderligere oplysninger

Søren Kitaj, kommunikationsrådgiver, Morsing

Telefon:      22 42 00 32

E-mail:        kitaj@morsingpr.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.