Vintertid på sommerhus-markedet: Nu kommer årets helt store prisafslag

Også på sommerhusmarkedet nærmer vi os en ny sæson; nu går størrelserne på prisafslagene nemlig kun én vej: op.

Det viser nye tal fra de seneste fem års sommerhushandler ifølge boligsitet Boliga.

– Der er færre sommerhuskøbere i markedet i vintersæsonen. Folks lyst til et sommerhus spirer bare mere, når solen titter frem om foråret, siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hautorn Jensen fra mæglerkæden Home.

– Efter uge 42 – efterårsferien – går sommerhuslivet i dvale, og det sker også for køberne, der ikke lige tager på tur som om sommeren og falder for et hus eller et område.

Størst rabat sidst på året
I oktober lyder det gennemsnitlige prisafslag, som køberne får på plads, inden slutsedlen skrives under, på 7,49 procent, mens boligkøberne i november og december i gennemsnit har forhandlet sig til en prisreduktion på mellem 8,35 og 8,79 procent.

December er således den måned på året, hvor de seneste fem års sommerhuskøbere har haft bedst held med at presse sælgerne på prisen.

– Sommerhusejere med huset til salg er nok lidt mere indstillede på at tale om prisen på det tidspunkt af året, da de fleste gerne vil have solgt, inden vinteren for alvor sætter ind.  Der er også udgifter til sommerhuset i vintermånederne, ligesom brugsværdien for mange er mindre hen over vinteren, siger Henrik Hautorn Jensen.

Sælgerne fortsætter med at være i den mere medgørlige ende af skalaen i januar, februar og marts, hvor de gennemsnitlige prisafslag også er blandt de største, man får. Men som vi nærmer os april, bliver det straks en anden sag.

Forårsmåneden, der ofte huser påskeugen, tilbagekommende fuglefløjt og de første forårsblomster, er den tid på året, hvor der er mindst rabat at vride ud af sælgerne.

I løbet af de seneste fem år har sommerhussælgerne nemlig blot givet et afslag på 6,58 procent, når fritidskvadratmeterne er blevet solgt videre i april.

Så meget rabat får du på sommerhuskøbet.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.