Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

København stikker af: Hver tredje lejlighedssælger har mindst tjent én million

Helt nye tal fra Boliga.dk viser nemlig, at 34 procent af årets ejerlejlighedssælgere i København har kunnet hive en gennemsnitlig fortjeneste på over én million kroner hjem.

Men mens godt hver tredje af de lejlighedssælgende københavnere kan glæde sig over deres nye von And-titel, er der noget længere mellem de selvsamme i Aarhus og Odense.

I den jyske hovedstad er det således 12 procent af dem, der i år har solgt deres lejlighed, som har tjent mindst en million på handlen. Mens det er syv procent af Odenses lejlighedssælgere, der har haft den samme glædelige tur til banken.

– Det er ikke blevet lettere at sælge – nærmere tværtimod. For udbuddet er steget, så køberne især til lejlighederne i København har fået mere at vælge imellem. Vi ser også i vores fremvisningstal, at køberne – især til de københavnske lejligheder er på flere fremvisninger, inden de beslutter sig, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker hos mæglerkæden Home.

– Boligmarkedet har sat farten lidt ned. Men når det er sagt, så bliver der i et større perspektiv fortsat handlet godt med lejligheder i København. Salget i år til og med tredje kvartal er 90 procent højere end i eksempelvis 2011, siger han.

Blandt landets højeste priser
Ganske logisk kræver det nogle købere med solide pengepunge, når lejlighedssælgerne skal tjene beløb i millionstørrelsen. Og har man sat jagten ind på en lejlighed i landets største byer, kræver både København og Aarhus da også, at man kan betale landets top fem højeste kvadratmeterpriser.

I tredje kvartal var en gennemsnitlig lejlighedskvadratmeter i København udbudt til salg for 45.000 kroner, mens en tilsvarende i Aarhus stod til godt 34.500 kroner. Det svarer til at 80 helt gennemsnitlige kvadratmeter koster intet mindre end 3,6 millioner kroner i København og 2,76 på den anden side af bælterne.

Også i Odense er kvadratmeterpriserne, vi så i tredje kvartal, steget, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. I tredje kvartal 2017 kostede en kvadratmeter i byen i midten således 21.883 kroner, mens priserne i år er knap 1.000 kroner dyrere.

Så vil man slå sig ned i H.C. Andersens og Kim Larsens gamle hjemby, skal man for øjeblikket betale i omegnen af 22.800 kroner pr. kvadratmeter. Hvilket altså svarer til, at 80 gennemsnitlige kvadratmeter i Odense rammer mæglernes vinduer med en pris på godt 1,8 millioner kroner.

Så mange har tjent over en million kroner på deres boligsalg.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes