Har du råd? Her har lejlighedskøberne betalt op mod 60.000 kroner for én kvadratmeter

Og hvis du også smider det dobbelte oveni her, har du råd til en gennemsnitlig kvadratmeter i København K.

Men det er stadig ikke helt nok, hvis du vil rykke ind i den nyklassiske højdespringer, der har trukket 2018’s højeste lejlighedspriser: Nordhavn.

I Københavns nyeste skud på postnummer-stammen har årets købere nemlig i gennemsnit betalt 58.257 kroner for hver eneste kvadratmeter i deres nye lejlighed. Eller hvad der svarer til, at en lejlighed på eksempelvis 80 kvadratmeter er gået for 4,66 millioner kroner.

– At købe en ejerbolig i Nordhavn kræver som udgangspunkt en formue og en forholdsvis høj indkomst. Det kan være børnefamilier med to indkomster, som har haft ejerbolig i byen i en årrække og har oparbejdet en vis boligformue, som giver mulighed for en bolig i Nordhavn. Det kan være ældre, som har formue med fra salget af deres hus og gerne vil have mindre plads og længere ind til byen, siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, til Boliga.

København sidder tungt på tronen
Alle landets ti dyreste postnumre ligger i Hovedstaden, hvor det altså foruden Nordhavn og København K er Frederiksberg C, Vesterbro og Østerbro, der er helt i top. I de tre bydele er der nemlig betalt 45-50.000 kroner for de ejerlejlighedskvadratmeter, der i år er solgt.

– Når snakken falder på ejerboligmarkedet i København, er det typisk de dyre indre brokvarterer eller Nordhavn, man tænker på. Retter man blikket mod Amager, Brønshøj eller Valby, ser man et boligmarked, der er mere tilgængeligt for en stor del af danskerne. Men da vi fortsat er i københavnsområdet, må mange så gå på kompromis med størrelse eller beliggenhed, siger Mira Lie Nielsen.

Aarhus indre C-postnummer var i 2018 det dyreste sted uden for det hotte, hotte boligmarked i København. Her har lejlighedsejerne i gennemsnit betalt en kvadratmeterpris på 36.255 kroner for titlen.

De der i år har slået sig ned i H.C. Andersens og Kim Larsens gamle hjemby, der samtidig er landets tredje største, har ifølge tal fra Boliga givet lige knap 22.300 kroner for hver kvadratmeter. Det svarer til, at en lejlighed på 80 gennemsnitlige kvadratmeter er gået for 1,78 millioner.

Se landets dyrest udbudte lejlighed her.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.