Her koster lejlighederne mest: Nyt københavnerområde på vej op

Især hvis man gerne vil have en ejerlejlighed i et af de populære områder i hovedstaden, der stadig er indehaver af landets højeste kvadratmeterpriser.

Nordhavn er det område, hvor køberne for øjeblikket skal dybest ned i pengepungen med en kvadratmeterpris på 58.918 kroner.

Det viser helt nye tal fra Boliga.*

Lige efter kommer altid populære Hellerup, hvor man lige nu skal betale 55.306 kroner per kvadratmeter – tæt efterfulgt af København K, 54.810 kroner, Vesterbro, 53.453 kroner, og Frederiksberg C, 50.559 kroner.

Nyt over gammelt
Længe har det været Østerbro, der har ligget i hælene på højdespringer-postdistrikterne, når det handler om at hive de store priser hjem – men der er også en ny spiller på markedet.

Med en aktuel kvadratmeterpris på 48.867 kroner og en stigning på over 3.000 kroner siden samme tid sidste år har Sydhavnen nemlig overhalet det gamle brokvarter.

Det er der en god grund til, hvis man spørger Lone Bøegh Henriksen, der er ejendomsmægler og driver en række Home-filialer i hovedstaden:

– I Sydhavnen bliver der bygget rigtig mange nye attraktive ejerlejligheder, som kan noget andet end lejlighederne på for eksempel Østerbro, som ofte er af lidt ældre dato, siger hun til Boliga.

– De her lejligheder er store og indrettet på en anden måde. De er helt nyopførte, mere energivenlige og så ligger mange af dem på øer i et kanalområde med udsigt til vandet.

Langtidsholdbare køb
Nye projektboliger er ifølge Lone Bøegh Henriksen også grunden til, at Nordhavn ligger helt i top og har den dyreste kvadratmeterpris på ejerlejligheder i hele landet.

– Der er stor efterspørgsel på at bo i de nye boliger, og det kan mærkes på områder som Nord- og Sydhavn. Det tror jeg også, at man kommer til at kunne mærke til i de næste 10 til 20 år, siger hun.

– Man vil jo som køber gerne placere sine penge fornuftigt  i noget langtidsholdbart, og som jeg ser det, kommer Nordhavn og Sydhavn –  modsat andre områder København, hvor det godt kan svinge,  til at være ret konsistente.

Med en forskel på 10.000 kroner i kvadratmeterprisen er der nok lidt flere købere, der kan være med på Sydhavnen.

Ellers kan man selvfølgelig også overveje at rykke lidt længere ind i landet og i stedet købe i for eksempel København NV, hvor ejerlejligheder går til 34.370 kroner per kvadratmeter.

Se ejerlejligheder til salg i København her.

*Boliga har opgjort de gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser for ejerlejligheder i hvert postdistrikt.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.