Forhandling med håndværkere betaler sig: Sådan får du en bedre pris eller aftale

Når du beslutter dig for at udskifte køkkenet, vinduerne eller renovere badeværelset, bør du ikke bare vælge den første lokale håndværker, du støder på i en søgning på Google.

For der kan være mange penge at spare, hvis du sonderer terrænet for lokale håndværkere og indhenter flere tilbud og derefter forhandler.

Klar til renovering? 8 spørgsmål, du SKAL stille håndværkeren

Først og fremmest bør du indhente flere tilbud, så du kan sammenligne priser og opgavebeskrivelser. Du må i princippet indhente lige så mange tilbud, du vil, men samtidig medfører det omkostninger for håndværkeren at udforme tilbud.

Nogle håndværkere tager derfor et beløb for at afgive et tilbud. Det skal være aftalt med dig på forhånd. Spørg til prisen, inden du indhenter et tilbud.

Spørg desuden ind til de enkelte dele i aftalen, hvis du er i tvivl om, hvad prisen dækker.

Her er det nye håndværkerfradrag for 2018 og frem

Husk at undersøge håndværkerens renomme

Der er mange klamphuggere derude, og derfor er det en god ide at undersøge, hvilke erfaringer andre forbrugere har med den håndværker, du ønsker skal løse opgaven.

Til det formål er Trustpilet, Håndværker.dk og evt. Facebook gode steder at kigge hen.

Forhandl med håndværkeren
Du kan spare penge ved at forhandle om prisen. Måske kan du betale en lavere pris fx ved at få rabat på nogle af byggematerialerne eller give håndværkeren en lidt længere tidsfrist? Eller du kan få en bedre aftale for de samme penge, fx ved at der indgår en eller flere ekstra serviceydelser?

Indhenter du flere tilbud, kan du henvise til andres priser, når du forhandler. Måske er nogle af delene i tilbuddet billigere hos andre håndværkere. Kan du få det til samme pris?

Kilde: forbrug.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.