Guide: hvilken bordplade skal du vælge til dit nye køkken?

Køkkenbordplade

Køkkenbordplade

Laminatbordplade:

Denne guide starter med en meget populær bordpladetype, nemlig laminat-bordpladen. Laminatbordplader er bygget på en bund af træ, der som regel er MDF- eller krydsfinerplader, hvor overfladen er laminat, der bliver fremstillet af varmebehandlet papir og harpiks. Laminatbordpladen er som regel billig, og er nem at gøre ren. Selvom laminat er et billigere alternativ til nogle af de andre bordpladetyper, skal man ikke bange for levetiden på bordpladen. Bordpladen holder i mange år, og det er en bordplade, som mange brugere vender tilbage til gang efter gang.

Egetræsbordplade:

Egetræsbordplader er utroligt smukke og ældes rigtig flot. Egetræ er en meget hård trætype, hvilket gør, at den egner sig rigtig godt til bordplader.  Mange er bange for, at bordpladen suger væsker til sig og derfor får grimme pletter over tid. Dette skal man imidlertid ikke bekymre sig om, da der i dag findes en række produkter, der sikrer, at træbordpladen ikke suger væsker til sig.

Træbordpladen er utrolig holdbar, og hvis man giver bordpladen den rette behandling, så har man en bordplade for resten af livet, der bliver smukkere og smukkere med årene.

Kompositbordplade:

Kompositbordplader består som regel af en slags sten eller mineral, der er sammensat med et bindemiddel. Det smarte ved kompositbordplader er, at man kan blande hvilken som helst farve ind i blandingen, der udgør bordpladen, så man kan designe en bordplade i lige netop den farve, der passer ind i dit hjem. Komposit er et utroligt hårdt materiale, hvorfor man får en meget slidstærk bordplade, hvis man vælger at installere en kompositbordplade i sit køkken.

Stålbordplader:

Stålbordpladen er den mest hygiejniske bordplade, man kan installere i sit køkken. Derudover, så er bordpladen ekstremt solid og robust, hvorfor at stålbordpladen vil være et oplagt valg, hvis man vil have en bordplade, man ikke skal være så påpasselig med. Stålbordpladen passer perfekt ind i et køkken, hvor looket gerne må være råt og industrielt, og hvor man ønsker en bordplade, der både er robust, stærk og hygiejnisk.

 

Lige gyldigt hvilken bordplade du tænker på at installere i dit køkken, så er det altid en god ide at tage kontakt til en forhandler, der kan hjælpe med at finde den perfekte bordplade til lige netop dit køkken.

 

Find en forhandler, der kan levere den perfekte bordplade til dit nye køkken, her

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.