Godt nyt: Antallet af afholdte tvangsauktioner er faldet

Antallet af afholdte såkaldte 1. auktioner faldt nemlig i 2018, så der på landsplan var 1.602 ejendomme, der måtte under hammeren mod henholdsvis 1.736 i 2017 og 1.854 året før det.

Det viser en opgørelse over de seneste års tvangsauktioner, som Boliga har foretaget.

– Faldet kan skyldes en kombination af, at boligmarkedet og økonomien generelt har haft et opsving efter krisen, og at Skat har fået bund i deres sager, som der lå en ophobning af, da kommunerne overtog inddrivelsen i 2017, siger Trine Peters, der er afdelingsleder hos itvang.dk og Tvangsauktioner.dk.

– Der går jo gerne lidt tid, fra ændringerne i markedet sker, til vi ser effekten på tvangsauktioner.

Færre villaer på tvang
Villaerne og rækkehuse er med over 1.360 styks på tvangsauktion boligtypen, der hyppigst er på besøg i fogedretten. Og det er således også særligt antallet af netop disse tvangsauktioner, der er faldet.

I Region Sjælland var der 35 færre huse på tvangsauktion i 2018 end i 2017, mens Hovedstaden kunne bringe antallet ned med 30 styks fra 106 til 76. Det er er således i disse to regioner, antallet af afholdte tvangsauktioner er faldet mest.

Når det derimod kommer til ejerlejlighederne i Region Hovedstaden, måtte ni mere end sidste år en tur i fogedretten, hvor de blev solgt videre til nye ejere, mens det samlede antal af ejerlejligheder, der var på 1. auktion, dog er uændret fra 2017 til 2018.

Se antallet af afholdte tvangsauktioner her.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.