Ridder med rabat: Eventyrlig ridderborg er atter til salg

Men det kan Villa Varden eller borgen, som det mere end 100 år gamle hus bliver kaldt i folkemunde.

Der er nok ikke fordi, at beboerne behøver at forsvare mod et fjendtligt fremtog, men huset tager sig i hvert fald imponerende ud med dets beliggenhed midt i Aalborg.

Villa Varden var egentlig på markedet frem til sommeren sidste år, men blev taget af uden et salg. Det oplyser Boliga

Nu er prisen blevet nedjusteret med 600.000 kroner – så du nu kan købe borgen – med barokhave – for 6.895.000 kroner.

Boligsalg: Disse ting lokker og skræmmer køberne

Lavere end gennemsnittet
Umiddelbart er det mange millioner kroner, men ikke desto mindre får du de ridderlige kvadratmeter til en pris, der ligger under gennemsnittet. I hvert fald hvis man sammenligner med de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i Aalborg.

Sidste år blev husene i samme distrikt nemlig solgt til 22.413 kroner pr. kvadratmeter, det viser tal fra Boliga.*

Villa Varden kan prise sig af et boligareal på hele 449 kvadratmeter, hvilket altså resulterer i en kvadratmeterpris  15.356 kroner.

Skak, boligpris og drømmehave
Huset blev bygget i 1912 af bygmester og ingeniør Hans Denver, der drømte om at bygge et hus i beton – en drøm blev til virkelighed, da der blev brugt omkring 1.000 tons af det i byggeriet.

Forklaringen på husets form kan efter sigende hentes i Denvers liv, hvor han var ivrig skakspiller, og derfor gerne ville have sit eget tårn med skydeskår.   

Efter en årrække med forfald i 80’erne blev huset købt af de nuværende ejere i 1992, hvorefter de påbegyndte en grundig restaurering, der i 2007 blev krediteret med Nykredits Boligpris. Det oplyser Aalborg Mægleren i deres salgsopstilling. 

Nogle vil måske også genkende den unikke have, der efter en længere renovering var en del af programmet Drømmehaver på DR med Claus Dalby, der blev sendt i efteråret 2011. 

Se den eventyrlige “ridderborg” her-

*Boliga har samlet salgpriserne på solgte boliger i 2018 og udregnet den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris fordelt på postdistrikter. 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.