Brug for noget større? Storbylejlighederne udbydes dyrere end husene i nabokommunerne

Er drømmen at bytte storbylejligheden til et hus i en af de omkringliggende kommuner, så er det lige nøjagtigt, hvad man får – i hvert fald hvis man kigger på gennemsnittet.

For øjeblikket udbydes ejerlejlighederne i København, Aarhus, Odense og Aalborg nemlig i gennemsnit for mellem 46.200 og 24.500 kroner pr. kvadratmeter.

Hvilket altså svarer til, at en ejerlejlighed på 80 gennemsnitlige kvadratmeter udbydes til salg for knap 3,7 millioner kroner i København, 2,8 millioner i Aarhus og cirka to millioner i både Odense og Aalborg. Det viser tal fra Boliga.

Lynsalg giver højere priser: Her har flest hussælgere solgt i en ruf

Mens de kvadratmeterpriser, som villaerne og rækkehusene udbydes for i de omkringliggende kommuner, er noget billigere.

Størst forskel er der, hvis man rykker fra ejerlejligheden i Aarhus til en villa i Favrskov Kommune – eller fra en lejlighed i Odense til et hus i Nordfyns Kommune. Begge steder lyder prisforskellen på hele 65 procent.

Er det derimod Aalborg-lejligheden, der er er blevet for trang, er der mest at spare i forhold til udbudspriserne i Jammerbugt Kommune. Her ligger den gennemsnitlige udbudspris på villaerne og rækkehusene nemlig også 65 procent under ejerlejlighedspriserne i Aalborg Kommune.

Eneste undtagelse
Som så ofte ellers er det København, der skiller sig en anelse ud i statistikken. Som den eneste nabo-kommune til en af landets storbyer udbydes husene i Gentofte Kommune nemlig ikke billigere end lejlighederne i København, oplyser Boliga.

Skal kvadratmeterne således byttes til en hjemadresse i Københavns nordlige naboforstad, skal man nemlig helt op og betale 55.200 kroner pr. styk. Det vil altså sige, at et gennemsnitligt hus på 120 kvadratmeter koster 6,6 millioner kroner i den rige forstad.

Rykker man derimod fra lejligheden i København til et hus i Herlev Kommune, lyder forskellen i de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på hele 31 procent.

Her kan du se, hvor stor prisforskel der er på landets største byer og de omkringliggende kommuner:

*Boliga har opgjort den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris på ejerlejligheder i Danmarks fire største byer og sammenlignet disse med de gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse i de omkringliggende kommuner. Data er trukket 19. februar 2019.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.