Se huspriserne i din kommune de sidste 20 år

Der er god gang i huspriserne i det meste af landet. I 2018 steg de i 68 kommuner og faldt i 20.

Der er god gang i huspriserne i det meste af landet. I 2018 steg de i 68 kommuner og faldt i 20.

dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan huspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig i de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de huse, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal.

Huspriser stiger mere end lejlighedspriser
De nyeste tal fra 4. kvartal 2018 viser, at huspriserne på landsplan er steget med 4,2 procent siden samme tidspunkt sidste år.

Lejlighedspriserne steg med 3,5 procent, og det er anden gang i træk, at huspriserne stiger mere end priserne på ejerlejligheder efter en lang periode, hvor lejlighedspriserne gav huspriserne baghjul.

LÆS OGSÅ: Se hvad din nabos bolig er værd

Højeste huspriser nogensinde
Samtidig er huspriserne på det højeste niveau nogensinde med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 13.736 kr.

Fagekspert i boligøkonomi i Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, peger dog på, at huspriserne justeret for inflation stadig er et godt stykke fra toppen i 2. kvartal 2007.

– Siden medio 2007 har inflationen udgjort cirka 17 procent, så opgjort i reale priser er der tale om et prisfald i samme størrelsesorden, anfører han.

LÆS OGSÅ HOS BOLIUS: Så mange bor der i din by

Huspriser går op i hele landet
Huspriserne stiger over hele landet – de er steget i 68 kommuner, mens 20 kommuner har haft et fald i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de huse, der er blevet solgt.

Norddjurs kan notere sig for den største husprisstigning det seneste år – her er huspriserne gået op med 23,6 procent – den store stigning kan skyldes, at nogle få, dyre huse er blevet solgt.

Ellers ligger de største stigninger meget spredt ud over landet. I Stevns og Sønderborg Kommuner er huspriserne steget med henholdsvis 20,7 og 17,9 procent det seneste år. I yderligere 15 kommuner er er huspriserne steget med mindst 10 procent.

Huspriserne er faldet mest i Kalundborg, Frederiksberg og Vejle Kommuner, hvor de er gået ned med 3-4 procent.

Jørgen Munksgaard Rasmussen understreger dog, at der er tale om meget store forskelle i prisudviklingen siden 2. kvartal 2007, hvor huspriserne toppede.

– Flere områder i landet halter rigtig meget bagefter. Mens huspriserne i Københavns omegn er steget med cirka 11 procent siden 2. kvartal 2007, ligger priserne på Vest- og Sydsjælland stadig 21 procent under niveauet i 2007, siger han.

LÆS OGSÅ HOS BOLIUS: Spar penge: Få revurderet din bolig

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.