Skybrud topper i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Ifølge DMI har der siden 2011 i gennemsnit været 6,5 dage med skybrud i august i Danmark. I årets ottende måned er der dermed en forhøjet risiko for alvorlige oversvømmelser og vandskader.

Af rapporten “Fremtidige klimaforandringer i Danmark” fremgår det samtidig, at de kraftigste nedbørshændelser forventes at blive endnu kraftigere.

Sådan undgår du indbrud i ferien

5 gode råd til at forebygge oversvømmelser

  1. Rens dine brønde

Sandfangs- eller nedløbsbrønde sidder i forbindelse med nedløbsrør og skal renses en gang om året. Løft brønddækslet, og fjern snavs og slam, inden dækslet igen lægges på.

  1. Rens dine tagrender

Rens tagrenderne, så de er fri for blade og mos, der ellers blokerer afløbet. Hvis tagrenden er stoppet, kan vandet flyde over og forårsage skader på husmuren eller fundamentet.

  1. Tjek for rødder

Tjek, om der er plantet træer med kraftig rodvækst i nærheden af en brønd eller et kloakrør. Træer søger efter vand, og har rødderne forvildet sig ind i et rør, udvikler det sig hurtigt og kan stoppe røret. Er du usikker på, om det er tilfældet, kan du få lavet en TV-inspektion, der hurtigt giver overblik over kloakkens tilstand.

Gør bilen ferieklar – sydens varme øger risikoen for denne skade

  1. Spul drænledningerne

Ligger dit hus lavt i forhold til det omkringliggende terræn, eller har du kælder, skal du være særligt opmærksom på jævnligt – cirka hvert tredje år – at få spulet dine drænledninger. De bliver tilstoppede med tiden, og kan vandet ikke trænge ned i jorden, samler det sig ved huset.

  1. Installer højvandslukke

Hvis du har kælder under huset, skal du få monteret et højvandslukke, der forhindrer vandet i at løbe baglæns i dit kælderafløb. Det gælder ikke mindst, hvis der er fælleskloakering, hvor der er øget risiko for, at klumper af fedtstof og vaskepulver samler sig og forringer flowet i kloakrøret.

Kilde: Norva24, kloak- og industriservice

9 gode råd mod sundhedsskadelig radon i din bolig

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.