En togstation, et vandtårn og et fyrskib: Er det her Danmarks mest specielle boliger?

Boliger, der fungerer som et hjem, men engang var noget helt andet – og måske endda stadig bærer præg af deres oprindelige formål.

Det kunne være et gammel fyrskib, der er blevet lavet om til et moderne hjem eller et pakhus, hvor kasserne  importeret fra orienten er skiftet ud med et plysset sofaarrangement. 

Boliga.dk har fundet fem af de mere specielle boliger, der lige nu er udbudt til salg. 

9 gode råd mod sundhedsskadelig radon i din bolig

Fyrskib – Refshalevej 169Z, København

Ikke nok med at dette hjem befinder sig på vand i stedet for land, så er det også verdens ældste fyrskib fra 1877, der er blevet forvandlet til en 400 kvadratmeter stor bolig.

Arealet spreder sig over tre etager og fra terrasserne på dækket er der udsigt udover det københavnske havneløb.

Husbåden er udbudt til lige over seks millioner kroner.

Foto: Home Christianshavn 

Se boligen her.


Pakhus – Stengade 75B, Helsingør 

Siden 1750 har pakhuset stået på hjørnet af Stengade I Helsingør. Engang var det et sted, hvor en engelske købmand  opbevarede sine varer.

I dag er den øverste etage en over 200 kvadratmeter stor ejerlejlighed med et fungerende hejseværk i stuen, der minder beboerne om bygningens oprindelige funktion.

Boligen er udbudt til lige knap 4,9 millioner kroner.

Foto: Danbolig Helsingør

Se boligen her.


Mølle – Stouby Møllevej 12A

Hvor de fleste danske boliger har firkantede rum og 90 graders hjørner, så er situationen lidt en anden i den gamle Stouby Mølle fra 1864, der blevet lavet om til en bolig på 189 kvadratmeter.

Den store stue består af skæve vinkler og fritstående bjælker – også den gamle møllesten er der blevet plads til. Møllen kan blive din for 2.245.000 kroner. Det oplyser Boliga.dk.

Foto: Liebhaverboliger Danmark

Se boligen her.


Vandtårn – Vossvej 25A, Hasseris

Der er helller ikke mange lige kanter og hjørner i denne imponerende bolig, der består af ikke bare ét, men to ombyggede vandtårne.

Villa Vandtårn har et boligareal på over 300 kvadratmeter og en tagterrasse med en uforstyrret udsigt over byen. Boligen er til salg for 12,5 millioner kroner.

Foto: Lilienhoff

Se boligen her.


Togstation – Jernbanevej 4, Nørre Aaby

Der er både plads til bolig og erhverv i den gamle togstation i Nørre Aaby, der lige nu står tom og venter på det næste led i rejsen. 

Bygningen er fra starten af 1900-tallet og mange af de originale deltaljer som billetlugen er bevaret.  Du kan købe den historiske bygning for 1.195.000 milioner kroner.

Foto: Liebhaverboliger Danmark

Se boligen her.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.