Ingen billigere hovedstads-lejligheder i sigte: Så langt rækker dit budget

Inden man fortaber sig i rumfordeling, moderne fornødenheder og originale herskabsdetaljer er det nemlig en god ide at vide, hvor langt finanserne rækker.

Er 500.000 kroner, hvad du har at rutte med, kommer du ikke langt, hvis drømmen er København K eller Nordhavn.

Det – for Københavns standarder – beskedne budget køber dig nemlig ikke adgang til mere end ni kvadratmeter i de to områder.

Antallet af lynhandler er halveret: Derfor skal vi være glade for, at boligmarkedet er gået ned i gear

Lidt flere kvadratmeter kan du få for pengene, hvis du kan lokkes til Vanløse eller Brønshøj – her køber den halve million dig nemlig adgang til hele 15-16 kvadratmeter.

Det viser tal fra boligsitet Boliga.dk.

Selvom den fart, det københavnske boligmarked hidtil har rullet med, nu triller lidt langsommere, er der ikke den store udsigt til, at budgettet vil strække meget sig længere på den københavnske bane i nærmeste fremtid, lyder det fra Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nordea Kredit:

– Vi forventer stort set stabile priser i 2019 og 2020. Så køberne skal desværre ikke håbe på, at de kan få fingre i en billig lejlighed, blot de venter lidt. København er ekstremt populær at bo i, og det forventer vi også, at den vil være fremadrettet, siger hun.

En hel lejlighed
To-tre millioner kroner er p.t. hvad, der skal til, at nå op på et kvadratmeterantal, der tangerer en hel lejlighed.

Lyder dit boligbudget på to millioner kroner, kan du nemlig erhverve 65 kvadratmeter i Brønshøj og lige knap 60 kvadratmeter i Nordvest, Vanløse og Valby. Mens du i dyreste bydele; Nordhavn, København K og V lige akkurat kan få fingrene 35-39 kvadratmeter.

For øjeblikket er det dog kun 60 ud af de knap 2.560 ejerlejligheder, der er udbudt til salg i Københavns Kommune, der har et areal på under 40 kvadratmeter.

Se lejligheder til salg i København på boliga.dk.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.