7 tips til at holde hjemmet fri for edderkopper

Edderkoppesæsonen er over os og de næste par måneder kan du se frem til at se en del flere edderkopper i dit hjem.

Hanedderkoppen forlader i disse dage sit spindelvæv for at finde sig en hun at parre sig med, og det skal helst ske i et mørkt og varmt sted – og det er her vores huse og lejligheder kommer ind i billedet.

Men før du går i panik, så læs lige med her.

Sådan gør du rengøringen nem og sjov

1. Hold hjemmet ryddeligt og rent
Sørg for at støvsuge ofte og hold især øje med spindelvæv og edderkoppenes æggesæk, der ligner en lille bold og ofte hænger fast i spindelvævet. Fjerner du begge dele med det samme, minimerer du risikoen for at skjule lægge hus til edderkoppens familieudvidelse. Samtidig mister edderkoppen også lysten til at vende tilbage, hvis du har fjernet dens hjem og afkom.

Sørg også for at komme helt ind i hjørner og kroge, for det er disse mørke og uforstyrrede steder, edderkoppen elsker. Elsker du heller ikke at finde edderkopper i gamle opbevaringskasser? Så erstat dem med lufttætte opbevaringsmuligheder, der gør det umuligt for edderkoppen at komme ned i dem.

Dør edderkoppen i støvsugeren? Få svaret her

lampe-kontor-belysning

2. Sluk lyset
Sluk det udendørs lys og det i vinduerne, når du lufter ud. Lys tiltrækker nemlig ikke kun insekter og natsværmere, men også de ottebenede arachnider, der gladeligt spiser de mange insekter, lyset trækker til. Og hvis du bliver ved med at invitere aftensmaden indenfor, så har edderkoppen ikke nogen grund til at flytte ud igen.

Insekterne er pressede: Hvad sker der, hvis de forsvinder?

3. Citrusfrugter
Placer skræller fra citrusfrugter i vindueskarme og i små hjørner og kroge, der ofte tiltrækker edderkopper. Edderkopper hader nemlig citrusfrugterners naturlige aroma. Specielt citron og lime er effektive mod de ottebenede.

Skift skrællerne ud hver tredje-fjerde dag.

Hvis du synes det ser rodet ud at have skræller liggende hist og her i hjemmet, så kan du også gnide skrællen mod de steder, du gerne vil beskytte mod edderkopperne. Vælger man denne løsning skal det gøres en gang i døgnet – og så skal man lige tjekke, at overfladerne kan tåle citrussaft.

sort-kat

4. Pelset hjælp
Katte er de fødte vagter. Deres naturlige jagtinstinkt gør, at de helt naturligt vil jagte edderkopper, der stryger hen over gulvet eller gemmer sig i hjørnet eller vindueskarmen. Med en kat i hjemmet er edderkopperne altid i fare, og så pakker de måske snart deres tasker og flytter ud.

5. Lav din egen spray
Du kan også udnytte, at edderkopper heller ikke er fans af pebermynte, ved at lave din egen spray med naturlige olier. Denne olie kan du så sprøjte i de hjørner og kroge, hvor edderkopperne samles.

Fup eller fakta: Spiser man edderkopper, mens man sover?

6. Brug eddike
Hvis du ikke gider blande den helt store hjemmelavede spray, så prøv blot at blande lidt vand og eddike og spray det rundt i hjørner og kroge. Det fungerer langt hen ad vejen ligesom en pebermyntespray.

7. Kastanjer
Hvis man havde brug for endnu en god grund til at samle kastanjer i efteråret, så kan det siges, at de faktisk frastøder edderkopper. Så der er ingen undskyldning for ikke at have vindueskarmen fyldt med kastanjedyr i efteråret.

Kilder: NaturallivingideasMirror.co.ukMetro

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.