Derfor bliver dit hus ikke solgt

Alligevel oplever mange boligejere, at deres bolig kan være til salg i måneder eller år uden at blive solgt.

Du tilhører måske denne lille gruppe af boligejere, men du må ikke fortvivle, selvom uvisheden kan være ubehagelig. Der kan være mange grunde til, at din bolig ikke bliver solgt – og mange ting kan du selv ændre.

Husets beliggenhed

Du kan desværre ikke ændre på husets beliggenhed, og det kan desværre være en faktor, som påvirker dine chancer for at få solgt din bolig.

Det er en god idé at tjekke, hvor lang tid boliger som din i gennemsnit er til salg i dit lokalområde. I Rødovre er den gennemsnitlige salgstid for eksempel 82 dage, mens den er mere end 600 dage, hvis man bor i Lemvig.

Du kan meget vel eje en bolig i et område, hvor det er sværere at få boligen solgt. Det betyder, at du skal være tålmodig, men det kan også være en god motivation til gøre din bolig mere attraktiv for potentielle købere.

Forkert pris

Enhver boligkøber vil gerne have et hus til en god pris, så du kan overveje at gøre din bolig mere attraktiv ved at ændre prisen.

Hvis du overvejer at sænke prisen, skal du være opmærksom på, at du helst ikke må komme ud af ejerskabet med et stort underskud. Dit boliglån vil nemlig blive omdannet til et forbrugslån, og så stiger renterne på lånet.

Omvendt kan det også være fordelagtigt at sælge en bolig med et mindre tab, hvis det til gengæld lokker købere til. Det er dyrt at have et hus til salg, og uvisheden tærer også på nerverne. Kort sagt kan du måske komme hurtigt af med dit hus, hvis du er villig til sænke prisen.

Udsigt til istandsættelse

Mange købere vil gerne sætte deres eget præg på en ny bolig, og derfor er det ikke nødvendigvis en ulempe, at f.eks. køkken eller badeværelse trænger til renovation, hvis dette er afspejlet i boligens pris. Til gengæld er det de færreste boligkøbere, som er interesseret i udvendig istandsættelse, og derfor kan du gøre din bolig mere attraktiv, ved selv at lave disse forbedringer.

Det er især et gammelt tag eller gamle vinduer, som kan skræmme potentielle købere væk. Begge dele er omkostningsfulde renovationer, selvom der findes mange billige løsninger til tagrenovation, og man kan for eksempel få billige vinduer hos Bedst & Billigst.

Hvis du vælger at lave renovationer på dit hus, skal du generelt gå efter de billigste løsninger. I mange tilfælde vil du opdage, at husets værdiforøgelse endda kan være større end investeringen i renovationen.

Du kan generelt gøre rigtig meget selv, hvis du gerne vil gøre din bolig salgsklar.

Den rette køber er ikke dukket op

Salg af bolig kræver også held, og hvis du har styr på alle ovenstående ting, kan du sagtens være i den situation, at den rette køber, simpelthen bare ikke er dukket op.

I nogle tilfælde kan en mindre attraktiv bolig blive solgt på rekordtid uden tab, fordi den rette køber tilfældigvis, er dukket op. Omvendt kan attraktive boliger ligge på markedet i lang tid uden held, selvom de burde være blevet solgt for længst.

Kort sagt – der er ikke nødvendigvis noget galt, hvis din bolig ikke er blevet solgt. I princippet kræves der er kun én interesseret køber for at få din bolig solgt, så tab ikke modet, hvis du gerne vil videre til et andet sted.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.