Udskiftning af vinduer kan give store besparelser

 De ønsker ofte, at få husets facade til at være lidt mere attraktiv. Mange tror, at vinduer kun er for at få lys ind til hjemmet, men dine vinduer har mange andre funktioner. Mange ved ikke, at deres vinduer er en af de primære grunde til, at deres varmeregning er stor og deres indeklima er forfærdeligt. Derfor kan udskiftning af dine vinduer være med til at forbedre dit indeklima drastisk, og samtidig spare dig penge i det lange løb. Dårlige vinduer har nemlig større konsekvenser end som så, da det kan have følgeskader på mange ting inde i huset – heriblandt dit helbred.

Energivenlige renoveringer giver tilskud 

En ting er, at det er blevet trendy at passe på vores jord. En anden ting er, at det er muligt at spare dig penge på netop, at få udskiftet dine vinduer. Regeringen lavede nemlig en aftale med alle energiselskaberne om, at det skulle være billigere for os forbrugere, at renovere energivenligt. Regeringen ønskede sådan en aftale, da det er et led i deres plan om at nedsætte danskerne energiforbrug drastisk til 2020, og i endnu voldsommere grad de mange senere år. 

Derfor er det muligt for dig, at få tilskud til renoveringer, som bringer dit hjem og dit energiforbrug op i energiklasse. Det er optimalt at have produkter, såsom vinduer og døre, i energiklasse A eller B, da det er dem som holder bedst på varmen, og derved kan være med til at mindske forbruget af energi. 

Værdien på huset stiger, mens varmeregningen falder 

En anden ting, som gør det lukrativt for dig, at udskifte din vinduer er, at det gør, at dit hus’ værdi stiger markant. Ejendomsmæglere og private er begyndt, at åbne øjnene for, at gode vinduer og døre, er essentielt for at spare penge i længden. 

Uanset hvordan du varmer dit hus op – brændeovn, pilleovn, fjernvarme osv. – så vil udskiftningen af dine vinduer til energiklasse A eller B, så vil du spare markant mange penge i længden. 

Det skal nævnes, at udskiftning af vinduer kan være en dyr fornøjelse, men med energitilskuddet, samt håndværkerfradraget, så kan du få et godt tilbud. Samtidig med at din el-regning vil falde. 

 

Andre energivenlige renoveringer, som du kan få tilskud til

Generelt kan det sige, at alle renoveringer, som bringer dig op i energiklasse, er med til at mindske CO2-udledet og giver bedre indekilma, kan sige at være en energivenlig renovering. Men hvilke specifikke renoveringer er der tale om? 

Som nævnt, er udskiftning af vinduer og døre en af de mest populære former for energivenlig renovering. En anden populær renovering er opgraderingen af loft og tag. Ofte slipper der meget varme ud af loftet og taget, da varmen stiger opad. Derudover kan man øge isoleringen i ydervæggen og i gulvet. 

Det er vigitigt, at gøre opmærksom på, at alle disse renoveringer gør dig myndig til et håndværkerfradrag, som kan spare dig endnu flere penge.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.