De bedste måder at undgå indbrud på

Etablér nabohjælp: Aftal med dine naboer og andre på vejen, at I holder øje med hinandens bolig, og får den til at se beboet ud, når I er væk.

Lad naboen tømme postkasse og skraldespand, parkere bilen i din indkørsel og gå rundt om huset 1-2 gange om dagen og holde øje med fremmede personer i området. Bestil gratis klistermærker på nabohjælp.dk og sæt dem på postkassen.

Download appen Nabohjælp på din smartphone – med den kan du bl.a. invitere nabohjælpere, se hvornår hinanden er på ferie, og få/give besked, når huset er tjekket.

Beskyt huset mod indbrud: Sikr vinduer, døre og låse, så de kan modvirke indbrud i mindst 3 minutter. Du kan bl.a. sikre dem således:

Vinduer: Sæt glaslister fast med sikkerhedsskruer. Sæt sikringsbeslag på vinduerne.

Døre: Sæt to låse på dørenmed minimum 40 centimeters afstand. Montér et sikkerhedsslutblik i dørkarmen. Forstærk dørkarmene med et profiljern eller en lille jernplade, der bukkes omkring karmtræet.

Terrassedør: Skru glaslisterne fast med sikkerhedsskruer. Montér en indvendig lås med nøgle eller en kodelås.

Låse: Vælg låse med 11 stifter, der både er borefri og dirkefri.

Få frit ind- og udsyn: Undgå f.eks. at have for høj hæk og plankeværk eller træer og buske, der kan skjule en tyv, der er ved at bryde ind. De bør højst være 1,6 meter høje og gerne kun en meter.

Lås haveredskaber og værktøj inde – sæt en kraftig hængelås på dit skur: Undgå at evt. tyve kan bruge dit værktøj eller dine haveredskaber til at bryde ind i din bolig.

Se også vores video, hvor projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden Lone Harlev tager dig med rundt om huset og forklarer, hvor det er vigtigst at sætte ind, og hvad du kan gøre.

LÆS OGSÅ HOS BOLIUS: Indbruds- og tyverisikring af boligen

Forebyg indbrud med Nabohjælp-appen

Antallet af indbrud i private hjem skal nedbringes markant og danskerne skal være tryggere i egen bolig. Det er de to formål i kampagnen Bo trygt!, hvor Videncentret Bolius er partner sammen med Realdania, Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd.

Sidstnævnte står bag Nabohjælp, der for mange danskere vil være det bedste middel til at undgå indbrud. Gennem deres app kan du nemt finde andre nabohjælpere i dit område og I kan fx koordinere feriehjælp og udveksle erfaringer.

Du kan hente appen gratis i App Store eller Google Play.

LÆS OGSÅ HOS BOLIUS: Her er de 5 dummeste steder at gemme husnøglen

Sådan undgår du indbrud i ferien

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.