Derfor skal du ALDRIG dække toiletbrættet med toiletpapir

Er du en af dem, der har brug for lidt ekstra bakterie-sikring, når du besøger et fremmed toilet?

For selvom offentlige toiletter kan være meget enten-eller, så viser nye undersøgelser, at ekstra toiletpapir på brættet ikke skærmer dig mod bakterierne. Faktisk forholder det sig modsat, skriver engelske The Sun.

Sådan gør du rengøringen nem og sjov

Faktisk er et toiletbræt designet til at afvise bakterier. Den glatte overflade og brættets form gør det faktisk ret svært for bakterier at sidde fast på brættet.

Brættet er faktisk så godt designet, at selv et offentligt toiletbræt ofte er mere sanitært end køkkenvasken i de fleste hjem, skriver den engelske avis.

10 ting, du rører hver dag, der er klammere end toilettet

Toiletpapiret er skurken
Den rigtige bakterieforbryder, når du skal på toilettet, er faktisk toiletrullen. Papirets grove, absorberende overflade gør det et perfekt gemmested for bakterier, da de nemt kan sætte sig fast.

Og papirets egnethed som bakteriehjem bliver ekstra ulækkert, når man tænker på papirets placering i forhold til toiletkummen.

Når toilettet skylles vil bakterier ofte blive hvirvlet op af kummen,og det vil resultere i en større spredning af bakterier på badeværeslet, og derfor også på toiletpapiret, der er eminent til at holde på selvsamme bakterier.

Derfor bør du virkelig IKKE bruge din mobil på toilettet

Derfor skal du ikke dække toiletbrættet med toiletpapir
Dækker man toiletbrættet med toiletpapir, inden man sætter sig, så dækker man i de fleste tilfælde brættet med bakteriebefængt toiletpapir, i stedet for blot at sætte sig direkte på det dertil indrettede bakterieafvisende toiletbræt.

Derudover så fungerer vores hud som en ganske effektiv barriere mod eventuelle bakterier på brættet. Og det helt store chok kommer, når man finder ud af, at de fleste bakterier på brættet faktisk allerede er i vores kroppe.

Derfor bør du virkelig IKKE bruge din mobil på toilettet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.