Her blev husene solgt dyrest og billigst i 2019

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

I den mest kostbare ende af prisbarometeret ligger de klassiske liebhaverkommuner Frederiksberg og Gentofte, hvor en kvadratmeter i gennemsnit koster henholdsvis 57.134 og 52.141 kroner.*

Også i København og Lyngby-Taarbæk Kommune har køberne haft den store pengepung fremme og spenderet mellem 40.000 og 43.000 kroner pr. kvadratmeter for husene i områderne.

Det svarer til, at et hus på 150 gennemsnitlige kvadratmeter i en af landets dyreste kommuner i år er handlet for mellem seks og knap 8,6 millioner kroner.

Her er årets dyreste hushandler i alle kommuner

De dyreste bremser op
Det er på ingen måde en overraskelse for boligøkonom hos Jyske Bank, Mikkel Høegh, at det netop er de kommuner, der ligesom sidste år ligger i toppen over de højeste salgspriser.

Det beviser, at de populære steder bliver ved med at være populære og det er ikke lige sådan at rokke ved, siger Høegh til Boliga.dk.

Dog er huspriserne ikke steget så meget i de rigtig dyre kommuner, som de plejer:

Nogle af de her områder er blevet ramt af de tiltag, der er blevet lavet i år for at styre væksten. Kreditpolitikken og kravene til privatøkonomien er blevet strammere, så der er simpelthen færre, der har råd til at købe så dyrt. Det begrænser efterspørgslen, hvilket bremser prisstigningerne, siger Mikkel Høegh.

Det gør sig for eksempel gældende i Københavns Kommune, hvor huspriserne steg med otte procent mellem 2017 og 2018. I år er stigningen stort set lig nul.

Et bredere boligmarked
Nogle af de billigere kommuner har til gengæld oplevet en heftig stigning i priserne for eksempel på Langeland, hvor den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris er steget med over 17 procent: fra 5.362 kroner i 2018 til 6.292 kroner i 2019.

Det er dog ikke noget, der karakteriserer boligmarkedet 2019 som helhed, forklarer Mikkel Høegh:

Tallene i de små kommuner, hvor der ikke bliver solgt så mange huse, er meget følsomme overfor for eksempel en enkelt god handel. Men generelt har 2019 været et år, hvor aktiviteten og prisstigningerne har spredt sig stille og roligt længere væk fra de største byer. Det er også det, vi formentlig kommer til at opleve i 2020: små stigninger spredt bredere ud over landet.

Årets billigste salgspriser finder man i Lolland og Tønder Kommune, hvor huskøberne i snit har givet 3.971 og 5.252 kroner for en kvadratmeter.

Hvilket altså svarer til, at et gennemsnitligt hus som før på 150 kvadratmeter er handlet for mellem 600.000 og små 800.000 kroner.

Se huspriserne i din kommune på Boliga.dk

*Boliga har udregnet de gennemsnitlige salgskvadratmeterpriser på villa og rækkehuse solgt i perioden 1. januar 2019 til 17. december 2019 fordelt på kommuner. 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.