Boligmarkedets store vinder: Sommerhusene sælges hurtigere og dyrere

Tal fra Boliga.dk viser således, at en hel gennemsnitlig sommerhushandel i Danmark anno 2019 er forløbet således:

Sommerhuset er blevet solgt for 16.557 kroner pr. kvadratmeter, handlen har taget 245 dage – og prisreduktionen, som køber og sælger er blevet enige om, er endt på 5,7 procent – eller hvad der i gennemsnit svarer til godt 76.250 kroner.

Det er tal, der sandsynligvis er sjovere at se på, når man er den, der skal sælge, end når man er den, der skal have pengene op af lommen.

For fem år siden; i 2015, så markedet nemlig noget anderledes ud. Her gik en tilsvarende handel igennem for 14.781 kroner pr. kvadratmeter og med en forhandlingsrabat til køberen på 7,9 procent svarende til 96.345 kroner.

Under ti kvadratmeter: Se Danmarks mindste sommerhus

Mere fremgang i vente
2019 følger trop med de senere års fremgang på det danske sommerhusmarked, og ifølge cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig kommer 2020 sandsynligvis også til at blive særligt sjovt for de sommerhusejere, der overvejer at sælge:

– Fremgang på arbejdsmarkedet, lave renter og en noget mere afdæmpet prisudvikling gennem boligopturen sammenlignet med resten af boligmarkedet gøder jorden for fortsat prisfremgang. Samtidig understøttes sommerhusmarkedet også af gunstige udlejningsmuligheder. Vi har endnu ikke fået de endelige udlejningstal for 2019, men meget tyder på, at der blev sat udlejningsrekord for sjette år i træk, siger han til Boliga.dk.

Her er årets dyreste sommerhusområder
Traditionen tro har 2019’s bedst forede pengepunge været ganske forudsigelige i deres valg af postnumre til sommerhusadressen.

Det er således for ottende år i træk Tisvildeleje, Egå og Hornbæk, der indtager de tre podiepladser som 2019’s dyreste steder at købe sommerhus.

I Tisvildeleje – der for ti år siden tog uge 29-kampen op med Skagen og lagde sin eftertragtede musikfestival samtidig – er én enkelt sommerhuskvadratmeter således solgt for 39.500 kroner.

Det svarer til, at et sommerhus på 80 gennemsnitlige kvadratmeter er gået for cirka 3,16 millioner kroner – hvilket gør kystbyen i det nordøstlige Sjælland til landets dyreste sommerhusby.

Se Danmarks dyreste sommerhuse på Boliga.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.