10 husmortips til rengøringen, som selv far kan finde ud af

Når du vasker hvidt tøj, så brug natron sammen med vaskepulveret. Det holder bedre på den hvide farve.

Støvet hober sig op i hjørnerne, der er hår på badeværelsesgulvet, og vasken er kalket til. Det er blevet tid til hovedrengøringen. Men fortvivl ej. For der findes rent faktisk en måde, hvorpå du let og elegant kan komme omkring rengøring i hjemmet.

Ann-Alicia Ilskov, der står bag bloggen husmoderen.dk og er medforfatter til bogen ‘Helt til Hus’, deler her ud af de bedste husmodertips til en lettere og renere hverdag.

Brug natron til lugtende sko

Afhjælp de sure, lugtende sko ved at hælde natron i dem. Lad dem stå køligt natten over og støvsug det op dagen efter. Så har lugten fortaget sig.

Afkalk med eddike

Afkalk elkedlen med eddike. Fyld en halv liter eddike i kedlen og sæt den til at koge. Lad det stå og trække i ti minutter, og skrub den derefter ren med en skuresvamp. Kog herefter maskinen igennem to gange med rent vand fyldt  op til kanten.

Rengør med salmiakspiritus

Rengør dine bageplader og riste ved at hælde to hættefulde tredobbelt salmiakspiritus ud over hver plade. Fordel det ved at vippe det rundt på pladen. Husk handsker. Put alle plader og riste i en sort sæk. Luk den godt til, og stil den udenfor natten over. Skrub dem rene dagen efter – gerne udenfor af hensyn til lugten.

Eddike gør tøjet blødt

Put en halv deciliter eddike i vaskemaskinen i stedet for skyllemiddel. Eddike blødgør tøjet og efterlader ingen dårlige lugte.

Natron i vaskemaskinen

Put to spsk. natron i vaskemaskinen sammen med vaskepulveret, når du vasker hvidt tøj. På den måde holder du bedre på den hvide farve.

Hold på farverne

Læg nyt farverigt tøj i blød i en spand halvt fyldt med eddike og halvt fyldt med vand, inden du vasker det første gang i maskinen. Så holder du bedre på farven efterfølgende.

Bilshampoo til ruderne

Hvis du har vinduer ud til vejen, så hæld noget bilshampoo i dit vinduesvaskevand.  Det er med til at lægge enbeskyttende hinde mod skidt og snavs.

Eddikesyre i toilettet

Hvis dit toilet er ulækkert , så tøm det for vand med en kop og hæld lidt eddikesyre eller citronsyre i det. Læg noget toiletpapir på siderne, hvor skidtet sidder, og væd det med syren. Lad det sidde et par timer, før du  med handsker på skrubber skidtet af.

Nylonstrømpe på støvsugeren

Har du tabt noget småt under sofaen (for eksempel en ørering) eller andre steder, der er svære at komme ind til, så sæt en nylonstrømpe på dit støvsugerhoved, og støvsug løs, indtil der er gevinst.

Sæbespåner til sofa og sæder

Opkast, afføring, bærpletter og alle andre hidsige pletter fjernes let fra både sofaer, gulvtæpper, bilsæder, tøj og trægulve med en grød af sæbespåner. Bland cirka en halv deciliter spåner med fire deciliter varmt vand. Pisk det op med et piskeris, og smør det på pletten. Lad det trække i cirka 5-10 minutter, inden det vaskes af med en klud med koldt vand. Tør efter med et viskestykke. Tøjet puttes bare i vaskemaskinen, efter det har trukket.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.