Spar tusindvis af kroner på din forsikring

Poul-Erik Wind sparede omkring 9.000 kroner om året ved at få tilbud fra forskellige forsikringsselskaber.

Poul-Erik Wind sparede omkring 9.000 kroner om året ved at få tilbud fra forskellige forsikringsselskaber.

Da Poul-Erik Wind fra Ringkøbing tjekkede, om han kunne spare penge på sine forsikringer, blev han overrasket over besparelsen.

»Det kom bag på mig, at jeg kunne spare så mange penge og gøre det så meget billigere med en helt fin dækning,« fortæller han.

Poul-Erik endte med at spare omkring 9.000 kroner om året ved at indhente tre tilbud fra forskellige forsikringsselskaber og vælge det billigste. Og det kan betale sig.

Du kan nemlig spare helt op til 8.696 kroner om året eller 30 procent på dine samlede forsikringer, hvis du indhenter flere tilbud fra selskaberne og lader dem vide, at de er i konkurrence med hinanden. Det viser en undersøgelse, som Findforsikring.dk har foretaget for Søndagsavisen.

»Du skal ikke tage listeprisen for gode varer og bare tage det første og det bedste. For pludselig kan du få nogle helt andre priser og rabatter, hvis du skaber en konkurrencesituation mellem selskaberne,« siger marketingmanager i Findforsikring.dk Kasper Kjems.

Store prisforskelle

I undersøgelsen er der taget udgangspunkt i en familie med to voksne og et barn i et hus på 165 kvadratmeter med to biler. Der blev indhentet tilbud fra ti forskellige selskaber, som blev ringet op og oplyst om, at kunden var ude at indhente tilbud hos forskellige selskaber. I udgangspunktet var der 22 procents prisforskel på det dyreste, som var Alm. B rand, og det billigste, som var Aros.

Det giver en besparelse på 6.402 kroner. Men efter at der blev forhandlet med selskaberne, gav de i gennemsnit næsten 3.000 kroner i rabat oveni, mens Alm. Brand gav næsten 7.000 kroner i rabat.

Det viser, at det i den grad kan betale sig at være prisbevidst og forhandle med selskaberne. Men du skal også være årvågen i forhold til din dækning, for den kan være forskellig, alt efter hvilket selskab det er.

»Det er ikke ligesom at gå ned i supermarkedet og købe en liter mælk, hvor du ved, præcis hvad du får for prisen,« siger Kasper Kjems og fortsætter:

»Forsikringer er et komplekst produkt, og ét selskab tager eksempelvis rejseforsikring med i sit standardprodukt, men det er ikke sikkert, du har brug for det.«

Forsikringsselskaberne er flere gange blevet kritiseret for store prisforskelle og manglende konkurrence. Men hos branchen selv mener man ikke, at prisforskellen er et udtryk for et problem.

»Prisforskellen er måske netop udtryk for konkurrence selskaberne imellem. Og der er fuldstændig åbenhed om priserne på Forsikringsguiden.dk, og der står det alle forbrugere frit for at vælge det billigste selskab,« siger underdirektør i Forsikring & Pension Hans Reymann-Carlsen.

Sådan sparer du penge
Udgangspunktet er i en familie med disse forsikringsbehov: 
Familie: 2 voksne, 1 barn
Alder: 37, 31 og 4 år
Postnummer: 2770
Hus: 165 kvm. uden kælder
Indbo: 750.000-1.000.000
Bil 1: Audi A3, 2.0 fra 2006
Bil 2: Mazda Demio, 1,3 fra 2001
Kørselsstatus: Elitebilister
Undersøgelsen viser, at der er stor prisforskel:
Der er 22 procents forskel på Alm. Brand, som er det dyreste, og Aros, som er det billigste selskab. Det svarer til 6.402 kroner.
Aros koster 22.828 kroner (før rabat).
Alm. Brand koster 29.230 kroner (før rabat).
Du kan få rabat
Otte ud af ti selskaber giver rabat, når de ved, at de er i konkurrence med andre.
Du kan i snit få 10,7 procent i rabat. Det svarer til 2.707 kroner.
Alm. Brand gav 23,8 procent i rabat. Det svarer til 6.960 kroner.
Største besparelse
Otte ud af ti selskaber giver rabat, når de ved, at de er i konkurrence med andre.
Du kan i snit få 10,7 procent i rabat. Det svarer til 2.707 kroner.
Alm. Brand har de højeste listepriser, men gav også den største rabat – 23,8 procent.kilde: findforsikring.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.