Havetip: Disse blomster holder hele sommeren

De mest klassiske sommerblomster blomstrer på forskellige tidspunkter fra forår til sensommer, som fx rosa tulipaner

De mest klassiske sommerblomster blomstrer på forskellige tidspunkter fra forår til sensommer, som fx rosa tulipaner

Vil du have din have til at tage sig godt ud til sommer, gælder det om at vælge de rigtige blomster.  Er du ikke så erfaren med at plante blomster i egen have, kan det være svært at finde ud af, hvilke blomster der er trendy, og hvilke blomster der altid holder.

– Skal jeg sige noget om blomster, der aldrig går af mode, er det lyserøde og lilla blomster generelt. De går lige i kvindehjertet – og sikkert også i mændenes, selv om de ikke vil indrømme det, siger Anita Lauridsen Banner, redaktionschef på ISABELLAS.dk.

Undgå ukrudt i dine blomsterbede. Læs mere på ISABELLAS.dk

Derudover er de høje mormorblomster som lupiner, fingerbøl, gladiolus og iris også på vej tilbage som populære blomster i haven, da de skaber en herlig vildskab og grøftekantsstemning – men også romantik og nostalgi.

– Det er også moderne at blande blomster med krydderurter, bunddækkeplanter og pænt ukrudt såsom blomstrende skvalderkål, forklarer Anita Lauridsen Banner.

Boligtrenden rykker ud i haven

Spørger man derimod Flora Dania, som er en blomsterorganisation for blomsterforhandlere i Danmark, har en trend fra boligindretningen sat sit aftryk på sommerens haveindretning, nemlig Light Bloom.

– Der er gået et lysglimt gennem interiør og design, som oplyser den nye retning. Det er en trend, hvor farver og materialer er lyse og lette. Farverne til Light Bloom er feminine nuancer af rosa og gul tilføjet masser af hvid og beige samt en dråbe sort til at skabe et omrids eller til at fremhæve en detalje.

Undgå fejlkøb til haven.  Få gode tips på isabellas.dk.

Hold øje med blomstringsperioden

Hvad enten du er til det lyse og lette, eller til blomster med mere knald på, er det værd at holde øje med blomstringsperioden for de forskellige planter. De mest klassiske sommerblomster blomstrer på forskellige tidspunkter fra forår til sensommer:

  • Rosa dobbelte tulipaner: April-maj
  • Lyserøde pelargoner: Fra maj
  • Rosa rododendron: Fra maj
  • Duftende buskroser om sommeren: Fra juni måned og sommeren ud
  • Lilla lavendel: Juli-august
  • Blå hortensia: Fra juli til frosten sætter ind
  • Rosa dahlia: Juli-oktober

Har du altan? Få tips til at indrette den på madogbolig.dk.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.