Ingen studiebolig? Flyt ind i en container

Det 30 kvadratmeter store containerhus er bygget efter parolen 'Live Simply'. Derfor er boligen ikke større, end man absolut har brug for.

Det 30 kvadratmeter store containerhus er bygget efter parolen 'Live Simply'. Derfor er boligen ikke større, end man absolut har brug for.

En helt ny type bolig kan måske blive redningen for studerende, som har svært ved at finde en bolig: Flyt ind i en skibscontainer. Den første prototype er netop blevet udviklet og kan ses på Refshaleøen i København, skriver B.dk.

»Hele ideen er at lave et hus, som kan tilbyde en fleksibel og enkel livsstil, der passer til det 21. århundrede. Vi kalder det en husbåd på land,« siger Frederik Noltenius Busck, en af de to iværksættere bag CPH Shelter, som er navnet på de mobile og bæredygtige boliger.

Containeren er fuldt møbleret, ligner en cigaræske af fyrretræ indvendig og har både køkken, bad, tagterrasse, drivhus og havudsigt.

Det 30 kvadratmeter store containerhus er bygget efter parolen ‘Live Simply’. Derfor er boligen ikke større, end man absolut har brug for. Samtidig kan huset skilles ad på to timer, smides op en på lastbil og flyttes, hvorhen det skal være.

»Jeg tror, der er mange mennesker, der ikke kan lide at være bundet til et stykke jord resten af deres liv. Med vores løsning har man et sommerhus, som man kan flytte med sig rundt i verden,« siger Frederik Noltenius Busck til avisen.

Husene appellerer også til de miljøinteresserede, påpeger han. De er bygget af genbrugsmaterialer, eksempelvis de skibscontainere, der ikke længere kan bruges til fragt.

Det allerførste CPH Shelter, der står på Refshaleøen, bliver solgt til højstbydende på Lauritz.com. Derefter åbner forretningen, og man kan designe sit helt eget containerhus i samarbejde med CPH Shelter-teamet.

Containeren kan fungere både som helårsbolig, sommerhus og studiebolig. Blandt gæsterne til præsentationen var blandt andre politikere fra både Alternativet og Københavns Borgerrepræsentation, som kunne se potentiale i byggeteknikken. Eksempelvis som studieboliger, der kan sættes midlertidigt op i de trange byer, skriver B.dk.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.