Brevkassen: Kan jeg få penge tilbage fra et velgørende formål?

Lær at blive en bedre onlineshopper med Søndagsavisen og e-mærkets nye brevkasse

Lær at blive en bedre onlineshopper med Søndagsavisen og e-mærkets nye brevkasse

Kære brevkasse

I forbindelse med at nyhederne er fyldt med katastrofeberetninger, blev jeg ramt på mit bløde punkt. Straks gik jeg ind på en velgørenhedsside og købte en trøje i deres webshop.

Efter min spontanitet har lagt sig, og jeg har modtaget trøjen, er virkeligheden gået op for mig. Jeg synes, trøjen er grim og vil hellere bruge de 300 kr. på noget andet (300 kr. er faktisk meget, når man er studerende).

Mit spørgsmål er så, om jeg kan returnere trøjen, nu hvor beløbet går til velgørenhed, og pengene i princippet allerede kan være brugt.

Hilsen Louise

Brevkassen: Defekt soundbar skal repareres – bærer butikken eller producenten ansvaret?

Kære Louise

Det korte svar er ja, du kan godt returnere trøjen, da du som forbruger har 14 dage til at fortryde et køb foretaget på en webshop.

Forbrugeraftalelovens regler gælder, når der er tale om en forbrugeraftale – dvs. når du køber varer af en erhvervsdrivende, der handler som led i sit erhverv, og du som forbruger hovedsageligt handler uden for dit erhverv.

Velgørende organisationer bliver normalt ikke anset for at være erhvervsdrivende, medmindre de udøver økonomisk aktivitet med et erhvervsmæssigt præg. Ved salg af varer på en webshop til forbrugere anses aktiviteten som erhvervsmæssig.

Så selvom de 300 kr. for trøjen går til velgørenhed, beholder du dine rettigheder som forbruger.

Hilsen
Camilla Engel Post

Fakta
Svaret er givet af Camilla Engel Post, der er chefjurist hos den danske certificeringsordning e-mærket, som arbejder for tryg og sikker nethandel. Camilla har arbejdet med familieret, it-ret og forbrugerrettigheder siden 2001.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.