AFSLUTTET: Hvem skal vinde en KitchenAid slowjuicer? Her er de 7 bedste husmortricks

Vi bad jer, vores kære brugere, om at dele jeres bedste husmortricks med os på Facebook, og i den forbindelse udloddede vi en KitchenAid slowjuicer til det allerbedste trick.

Interessen har været overvældende, og vi vil gerne takke jer for alle de geniale husmortricks og fifs, der har gjort vores hverdag lettere og sjovere.

Nu har vi samlet alle jeres gode råd og forelagt dem for vores husholdningsekspert, Michael René, der har udvalgt de syv bedste husmortricks og efterprøvet dem hen over weekenden.

Men… nu er det op til jer at bestemme, hvilket husmortrick der skal løbe med sejren. I skal stemme på jeres favorit i boksen til højre – eller i bunden af artiklen, hvis I læser med på mobilen – og så finder vi en vinder på fredag.

Læs det oprindelige opslag: Del dit bedste husmortrick og vind en KitchenAid slowjuicer til en værdi af 4.500 kr.

Stem her (eller i bunden, hvis du er på mobil)

De 7 bedste husmortricks fra vores brugere

  • 1. Jytte Seidelin Rasmussen:

Rejser du, og er skjorten blevet lidt krøllet af at være pakket ned, fungerer glattejernet fint som nød-strygejern.

Michael Renés tilføjelse: Smart og nemt. Pas på hvis det tøj, du gerne vil glatte, ikke tåler så høj varme, da du ikke nødvendigvis kan justere temperaturen i så mange indstillinger som på dit strygejern. Men ellers fungerer det rigtig godt.

 

  • 2. Marianne Freyhammer Petersen:

Når jeg laver toast på toastmaskinen, lægger jeg bagepapir under og over toasten, så jeg slipper for at gøre maskinen ren hver gang for ost etc. Dette sparer mig for masser af rengøring.

Michael Renés tilføjelse: Smart trick. Det minder lidt om kokketricket med at lægge stanniol rundt om kogepladerne før madlavningen. Efter endt madlavning kan du bare fjerne stanniolen, og så er komfuret næsten rengjort. Vask blot komfuret hurtigt af med vand og sæbe. Men husk at stanniol skal returneres på genbrugsstationen under metalaffald.

 

  • 3. Jeanette Briem:

Når jeg laver frikadeller, bruger jeg altid en “scooper”, sådan én man laver iskugler med. Alle dunser er samme størrelse.

Michael Renés tilføjelse: Så er julefrokosten til hele familien reddet. Du kan tilføjelsesvis have en lille skål med rent vand til at holde scooperen fugtig, mens du arbejder.

 

  • 4. Stine Hessellund Hassing

Når man bager gærdej, er det altid svært at vaske skålen op uden at få dej i børsten. Løsningen er at lave en kugle af stanniol og bruge den som “opvaskebørste”. Så får du alt dej af uden dej i børsten. Efterfølgende vasker du skålen op, som du plejer.

Michael Renés tilføjelse: Lækkert trick, men husk at stanniol skal returneres på genbrugspladsen.

 

  • 5. Jens-Anthon Bach:

Skyl pizzabakkerne i varmt vand og de kan foldes sammen, så de næsten ingenting fylder.

Michael Renés tilføjelse: Husk at pizzabakker af pap kan returneres til genbrugspladsen.

 

  • 6. Anna Marie Elisabeth Klausen

Den bedste måde at lune boller er at lægge dem i bunden af en gryde, tænde på 1, lægge låg på, og efter 10-15 minutter er de som nybagte, også selvom de har ligget i en pose i tre dage. Er det fra frost, tager det lidt længere tid. Man mærker bare efter, om de er klar. De bliver lækre og sprøde som nybagte.

Michael Renés tilføjelse: Smart trick og specielt, hvis man ikke har en brødrister, eller hvis brødristeren går i stykker søndag morgen, eller lige inden alle gæsterne kommer. På vores glaskeramiske komfur derhjemme måtte jeg dog op på 2 ud ad 12 og en opvarmning i 10 til 15 minutter for at få dem varmet tilstrækkeligt igennem. Dertil kan man også vende bollerne undervejs, ligesom man ville gøre på brødristeren. Mums så er der lækker morgenmad.

 

  • 7. Tanja Henriette Hansen

Vi havde altid et problem med duggede spejle på vores badeværelse, efter vi har været i bad. Så fik jeg dette geniale råd: Kom godt med barberskum på hele spejlet. Tør derefter af med en tør klud og vupti: De næste gange, man går i bad, er der ingen duggede spejle.

Michael Renés tilføjelse: Jeg måtte lige selv hjem og prøve. Jeg testede dog en barbergele, og det virkede fint. Du kan dog også løse denne problemstilling med andre midler. Pas dog på ikke at få vasket skummet for grundigt af igen, når du først polerer spejlet. Poler spejlet hurtigt op med en tør klud og lad det stå.

Generelt om konkurrencen

Det bedste husmortrick kåres den 24. oktober, når afstemningen sluttes.

Det bedste tip belønnes med en KichenAid slowjuicer til en værdi af 4.500 kr.

Konkurrencen er afsluttet.  Stine Hessellund Hassing er en klar vinder, og er kontaktet direkte.

Generelle konkurrencevilkår gælder

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.