Derfor bør du ikke opbevare ting på loftet

Hvis du ikke vil have tingene inde dit hjem, hvorfor så på loftet?

Hvis du ikke vil have tingene inde dit hjem, hvorfor så på loftet?

Det er nok de færreste, der kan sige sig fri fra at opbevare ting på loftet – hvis de har sådan et til rådighed.
Det virker som en god idé, for der er jo tørt, masser af plads, og samtidig slipper man for at have de forskellige ting stående og fylde i selve boligen.

Ifølge Kamille Sommer, der er oprydningskonsulent med eget firma og uddannet feng shui-konsulent, forklarer, at med mindre dit loft specifikt er konstrueret og bygget til at kunne opbevare alle dine overskydende ting og møbler, så skal du genoverveje at putte mere derop.

– Det, man ikke lige tænker over, med mindre man er fagperson, er at det faktisk er en rigtig dårlig idé. Rigtig mange loftrum er ikke bygget med henblik på at skulle opbevare den ekstra vægt, som tingene eller møblerne har, og det kan i værste fald betyde nedbøjede spær, der kan give revner i yder- og indervægge, forklarer hun.

Her er de dummeste 8 IKEA-køb nogensinde. Tjek om du også er faldet i på Madogbolig.dk

Hvorfor egentlig gemme?

I stedet for at finde på en anden opbevaringsløsning, så råder hun dig til at stille dig selv spørgsmålet:

Hvis du ikke vil have tingene inde dit hjem, hvorfor så på loftet?

– Rigtig mange mennesker stiller ting på loftet for at slippe for at skulle tage beslutninger om tingene nu og her. Det er svært at skille sig af med ting, man engang har holdt meget af eller har brugt i årevis, men ligesom fødevarer har alle ens ting kun en vis “holdbarhed”. På et tidspunkt er det på tide at give slip og komme videre, råder Kamille Sommer og fortsætter:

– Et hurtigt tip er at tænke tanken, at hvis du ikke vil have tingene stående fremme i dit hjem, hvorfor skal de så stå på loftet? Giv dem hellere videre eller sælg dem, for sandsynligheden for at du nogensinde tager dem ned igen er ekstrem lav, forklarer hun.

Her er hemmeligheden bag den perfekte billedvæg i dit hjem. Se hvordan du gør på Madogbolig.dk

Den, der gemmer til natten, gemmer til katten

Ud over at belaste dit hus med vægten af dine gemte ting, så risikerer du faktisk også, at de ting, du på et tidspunkt henter ned, i mellemtiden har fået skader. Du forkorter simpelthen dine tings levetid ved opbevaring på et ikke-egnet loft, mener oprydningskonsulenten.

– Varmeforskelle igennem året, fugt og dyr der gnaver og besørger på dine ting kan forkorte tingenes levetid. Der er mange, der har gennemgået deres ting på loftet og har opdaget, at det meste kan smides ud, fordi det lugter, er blevet fugtigt eller muggent – eller er fyldt med tandmærker og ekskrementer fra mus, fortæller Kamille Sommer.

Giv væk eller giv slip

Hver gang du planlægger at sætte noget op på loftet, så overvej det en ekstra gang. Måske er der andre, der kunne få glæde af dem, og måske er det simpelthen på tide at give slip.

– Så tænk dig om, inden du parkerer dine ting på dit loft. Overvej om det ikke er bedre at give dem et nyt hjem, eller i hvert fald at få pakket dem så godt ned, at der ikke sker noget med dem, og undgå at placere for mange og for tunge ting på loftet.

Sådan slipper du af med rodet i dit hjem en gang for alle. Se hvordan på Q.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.