Pynt haven med et drivhus eller en pavillon

Foto: PR

Foto: PR

Mange danskere ejer allerede et drivhus eller en pavillon, men for de, der endnu ikke ejer hverken det ene eller andet, er det med at få investeret i det. I artiklen her kigger vi på de mange fordele, der kommer med et drivhus og en pavillon.

Gør foråret endnu mere specielt

Starten på foråret gør noget specielt ved vores humør, og med et drivhus kan foråret gøres endnu mere specielt, og det samme gælder for en pavillon. Der er nemlig mulighed for, at man allerede ved forårets begyndelse kan begynde at plante i sit drivhus.

Temperaturen skal heller ikke op på meget mere end de 10 grader, mindre kan i øvrigt gøre det for mange, før man kan sidde i sin pavillon og nyde fuglenes sang med en omgang morgen-, middags- eller aftensmad. Når sommeren trænger sig på, og plantningen i drivhuset begynder at vise sig fra sin smukkeste side, er det ekstra rart at kunne sidde i sin pavillon og nyde tilstedeværelsen.

Et sted hele familien kan samles

Især pavillonen er et samlested for hele familien, og her kan forældrene sidde og nyde de små, der render rundt og leger på græsplænen, mens de nyder en god kop kaffe. Med en pavillon er rammerne for en masse gode stunder familien iblandt satte. Det samme gør sig gældende med et drivhus, der kan sætte prikken over i’et i forhold til hyggen i pavillonen.

I drivhuset kan man nemlig plante de grøntsager, frugter eller andet, som hele familien elsker. Mange vælger at plante bær til sommeren, og så snart de er modne, kan man med fordel vælge at nyde dem i pavillonen. Det skaber et glansbillede, man har drømt om fra lille, og det giver selvsagt minder for livet.

Udsmyk pavillonen

Med en pavillon er det kun fantasien, der sætter grænser. Den giver nemlig utallige muligheder for udsmykning, og når man først har fået en pavillon, kan det være, at man endda er nødt til at begrænse udsmykningen. Der er nemlig mange muligheder, men nogle ting som gode dejlige tæpper samt puder og smukke blomster er selvskrevne til at udfolde sig i den.

Hvis familien går på loppemarkeder og besidder flere unikke loppefund, så er pavillonen et ideelt sted til netop disse. Mange vælger at udsmykke deres pavillon med loppefund og arvestykker.

Stemningen betyder nemlig alt, og foråret samt sommeren skal nok give pavillonen det helt rigtige udtryk, men stemningen er først ideel, når familiens præg er sat på udsmykningen af den.

Inspiration til drivhuset

Hvis man ikke kan se for sig, hvad man skal med et drivhus, så kommer der her lidt inspiration. Drivhuset kan have mange forskellige formål, og nogle benytter det slet ikke til dyrkning, men mere som en slags udestue, hvor man kan nyde vejret.

Ønsker man at benytte drivhuset til at plante, er der mange muligheder. Danskerne benytter primært drivhuse til plantning af grønne godter som agurker, tomater, peberfrugter og urter.

Uanset hvad man ønsker at benytte drivhuset til, så er det igen kun fantasien, der sætter grænserne for dets potentiale.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.